Étcsoki-házilag!
Olcsó, könnyen elkészíthető házi csokoládé receptet szeretnék megosztani veletek, ami ráadásul mentes minden adalékanyagtól!
A házi étcsokoládéhoz az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:
- 2 dl cukrozatlan kakaópor
- 10 deka vaj
- 1 dl cukor
- 1 ek liszt
- 1 ek étolaj
- 1 tk fahéj
- egyéb adalékok ízlés szerint (pl. őrölt kávé, pár csepp eredeti levendula illóolaj, menta kivonat, chilipor, rumos meggy, kókuszreszelék, stb)
Elkészítés:
Melegítsd fel a vajat egy lábosban, majd folyamatos kavarás mellett olvaszd fel benne a cukrot!
Amikor a cukor és a vaj már jól össze elegyedett, hozzájuk öntheted a kakaóport, a lisztet, az olajat és a fahéjat is, illetve a "titkos adalékokat".
A jól összedolgozott masszát öntsd egy szögletes alakú, hőálló edénybe, majd pár órára tedd a hűtőbe. Keményedés után szeletelhető, fogyasztható!