Gasztro-Meska, avagy így főzünk mi / 1.
Van úgy az ember lánya, hogy vendégeket vár, vagy csak egy finom vasárnapi ebéden töri a fejét, de hiába veszi elő a szakácskönyveit és ül az internet elé egy jó recept reményében, valahogy nem jön az ihlet. Íme, egy nálunk jól bevált recept, meska módra. Készítsünk együtt aszalt szilvával töltött pulykamellet!
![]() |
Ez az étel fantasztikusan passzol a nyárhoz, mert könnyű, gyümölcsös, játékos.
Hozzávalók:
Kép: Kerteszevi – Békakirály, mágneses konyhai jegyzettartó
|
A pulykamellet hosszúkás szeletekre vágjuk. Ízlés kérdése, hogy egy hosszú szeletet töltesz meg a hozzávalókkal, és a legvégén azt szeleteled fel ferdén, vagy több kisebb csíkot vágsz, amikbe 1-1 töltelék kerül, és így, külön-külön panírozod majd őket. (Mint az egyben sült fasírt és a fasírtgombócok esetében.)
Kép: Vavilokids – pulyka mágneses játék |
![]() |
![]() |
A sajtból vékony szeleteket vágunk.
Kép: VenczelGabi – sajttartó kerámiából |
Mindegyik húsra egy-egy szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az aszalt szilvát is rárakva, szorosan feltekerjük. Alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a tekercseket kényelmesen bele tudjuk csavarni. Előtte az alufólia közepét megkenjük olajjal, hogy a hús ne ragadjon rá.
Kép: Lineornament – szilvalekvár etikett
|
![]() |
![]() |
Egy lábasban vizet forralunk, kissé megsózzuk, és a tekercseket óvatosan beleengedjük. (Igen, az alufóliával együtt!) Tíz percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni.
Kép: Bercsenyikeramia – bordó virágos falióra |
A húst a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ha a tekercseket nem aznapra szánod, ezután beteheted őket a hűtőbe pihenni. Bő olajban kell őket kisütni, pont úgy, mint a rántotthúst.
Kép: Giziribiz konyhai szettje
|
![]() |
![]() |
Ha hosszú tekercsek készültek, ferdén fel lehet őket szeletelni.Főzünk ki hozzá rizibizit, és már tálalhatjuk is!
(Jó étvágyat!)
Kép: KreaCsilla – teríték szett |