Itt a húsvét: süssetek, főzzetek!
A húsvéti menünek könnyűnek, tavasziasnak, frissnek kell lennie, ugyanakkor jól el lehet játszani a különböző alapanyagok és ételek formájával, színeivel. A dekorációt például készíthetjük az ételekből is. Összeszedtünk néhány ötletet, amivel feldobhatod az ünnepi asztalt.
Igazán hangulatos, napokig eltartható ehető csibéket tehetünk az ünnepi asztalra kevés hozzávalóból. Némi kézügyesség, csipetnyi kreativitás, és a csemeték is besegíthetnek a munkába. Ebben az esetben több hozzávalóval készüljünk, mert „elillanhat” közben egy-két sárgabarack vagy piskóta!
Ha érdekel, hogyan készül, kattints ide!
A napos csibéknek sós változata is van, ők is vidámmá teszik az asztalt. Megmutatunk egy változatot, ők éppen most kelnek ki a tojásból, de kis kreativítással mindenki elkészítheti a sajátját.
A képen látható csibéket így készítheted el.
A húsvét a tavaszi megújulásról, az ujjászületésről is szól. A következőkben olyan kenyérszerű süteményeket mutatunk be, amelyek a bőséget és a jó termést szimbolizálják, mindeközben egyszerű, könnyed ételek, egyszóval ideálisak a húsvéti asztalra.
Ide kattintva kiderül, hogyan készítheted el ezeket.
Ha nincs időd sütni-főzni, az Ízportán jónéhány finom, kézzel készített finomságot találsz:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |