Jeges kávét?

A nagy melegben a kávé is jobban esik hidegen; íme pár egyszerű recept, melyeket otthon is könnyedén elkészíthetünk!

Manapság mindent, amit melegen szoktunk meg, könnyedén kipróbálhatunk hidegen is. Az otthoni jeges kávé elkészítése pedig tényleg nem boszorkányság!

 

A jeges kávé alapja lehet kihűtött, vagy jégkockára öntött forró kávé. 

A granita-hoz turmixolj össze egy marék jégkockát egy presszókávéval, fél pohár hideg vízzel és ízlés szerint cukorral.

A görög frappé-hoz instant kávét, cukrot, vizet, jégkockát és egy kevés tejport mixelj össze.

A pálmát a vaníliafagyis jeges kávé viszi; keverj el egy hosszú üvegpohárban egy presszókávét cukorral, tegyél rá egy-két gombóc vaníliafagyit, majd díszítsd tejszínhabbal. Hmmm...mennyei!