Indusztriális bútorok - Mi jöhet a raklap után?

Néhány éve már, hogy betört a lakberendezésbe az indusztriál stílus. A csarnoklámpák és vasúti kerekek kedvelt kiegészítői lettek a nappaliknak és hálószobáknak, valamint megjelentek a használt utazóládákból és raklapokból készült bútordarabok is. A kopottas, töredezett festésű deszkák és faanyagok kitűnően képesek ellensúlyozni a letisztult belső terek sterilitását.

A stílus népszerűsége csúcsán áll: szórakozó- és kiállítóhelyek, éttermek és irodák építik be arculatukba az ipari elemeket. A bútorok tekintetében a könnyen beszerezhető raklap bizonyul a legnépszerűbb alapanyagnak. A kiszámítható méretek és az erős felépítés miatt számos különböző bútortípus legószerűen felépíthető belőlük, ám a raklaphasználatnak lehetnek kockázatai is.

Rosszéletű raklapok…

 

A logisztikában használt raklapoknak sajnos nincsen könnyen követhető előélete. Nem tudni, milyen körülmények között töltötték az elmúlt hónapokat. Könnyen lehet, hogy korábban olajos-koszos árut, vagy akár mérgező anyagokat is szállítottak rajtuk. Sőt, a tengeren túli raklapok gyakran gombaölő vegyszerrel vannak kezelve. Ezeket érthető okokból nem szerencsés bevinni az életterünkbe, és a bútor elkészítésétől függetlenül, az élelmiszereink közelében sem szívesen tudnánk őket…

Raklapbútor nem raklapból?

 

Aki mégsem kíván lemondani a raklap stílusról, ám magas minőségű anyagból, prémium kivitelezésű bútort szeretne továbbra is ipari, robosztus és mutatós kivitelben, annak számára is van megoldás. A raklap arányait szigorúan megtartva, raklapbútorok készíthetők nem raklapból, hanem kiváló faanyagból is.

Ezek olyan bútorok, amelyek ránézésre raklap anyától és apától származnak ugyan, de tisztaságuk és szálkamentes kivitelük miatt akár még a háló-, vagy gyerekszobába is bátran bevihetők.

A legtrendibb bútorok így végre nem csak fotón nézegethetők, hanem kifogástalan minőségben, személyre szabottan el is készíttethetők.

 

Köszönjük a cikket kalapp-nak!

 

kalapp termékei a Meskán >>>