Legötletesebb
Design elem

Ajándékok ballagásra

Ballagási és évvégi ajándékok pedagógusoknak

Ballagási ajándékok diákoknak és ovisoknak

Ballagási csokrok

Ballagási kellékek és kiegészítők

Design elem
Ballagás

A ballagás az élet meghatározó eseményei közé, életünk fordulópontjai közé tartozik. Valaminek a lezárása és valami újnak a kezdete, valaminek, ami még számunkra ismeretlen, hiába ballagtak már előtte oly sokan.

Ajándék ötletekkel kedveskedünk Nektek ballagásra ebben az összeállításban, ahol találtok a ballagásra ajándékot lányoknak és fiúknak, minden korosztályban, pl. ovisoknak és találtok ajándékot diplomaosztóra is. A pedagógusokról sem felejtkeztünk el, hiszen a ballagás az ő életükben is változást hoz.

Írunk az iskolai ballagásról, de előtte egy kis iskolatörténet következik, hiszen mindennek van története, amelyet ha ismerünk, más szemmel nézzük rá.

1868-ban fogadták el azt a törvényt, hogy minden faluban népiskolát kell alapítani. Ekkortól a gyerekeknek 6 éves koruktól tizenkét éves korukig kötelező iskolába járni.

A településeken nagyrészt csak egyetlen osztályterem volt, itt tanult minden gyermek. Egy tanító akár 60-70 gyermeket is tanított, akik különböző korúak voltak. Palatábla és palavessző volt a tarisznyájukban, néha egy-egy olvasókönyv.

A nyári szünidőben a tanulást felváltotta a kétkezi munka, ősztől pedig ismét iskolába jártak a gyerekek.

1940-től a hatosztályos elemi iskola nyolc osztályos lett, innentől kezdve általános iskolának hívták. Innentől kezdve egyre inkább hasonlított az iskola a mai formájára.

A gyermekek életében ma már a bölcsis ballagás és az óvodai ballagás az első ballagások. Az élet fordulópontjait jelöli ez mindannyiunknak, így ha esetleg búcsú szomorúnak is tűnik, mégis valami újnak a kezdete és a kicsik inkább arra figyelnek, hogy a ballagás ünnep, ha alkalmat teremtünk erre az eseményre és még inkább, ha erre valamilyen kisebb vagy nagyobb ajándékot kapnak.

Az óvódások ballagása egy nagyobb fordulópont az életükben, hiszen az iskolába kerülést a legtöbb óvodás nagyon várja. Ezért a ballagás az oviból a kisgyermek számára is egy jelentőségteljes esemény.

Az általános iskolai ballagás és a nyolcadikos ballagás előtt a gyerekek már egy tudatos döntést hoznak, megtörtént a választás és a „megmérettetés”, hogy merre tovább. Ez igazán egy olyan fordulópont az ő életükben, amiben ők is tevékenyen részt vettek.

Ajándék ötletek válogatásunkban nézd meg ajándékötleteinket iskolai ballagásra a Meska oldalán és a ballagáshoz kapcsolódó termékeinket.