Legötletesebb

Anyák napi ajándékok

Anyák napja

Az anyák napja egy különleges, csodálatos ünnep és nap, az életünknek fontos része.

Ha anyák napi ajándékot keresel édesanyádnak, egy pillanatra állj meg és gondold át, hogy minek örülne édesanyád? Mi az, ami neki fontos?

Sokszor természetesnek vesszük édesanyánk önzetlenségét és jelentlétét, ám végre elérkezett az a nap, amikor mi is köszönetet mondhatunk édesanyánknak és ajándékot nézhetünk neki anyák napjára. Édesanyánk az élettel ajándékozott meg bennünket.

Mielőtt rátérnénk, hogy mi lehet a legjobb ajándék anyának vagy milyen ajándékot válasszunk anyák napjára, anyák napi meglepetésnek, nézzük meg az anyák napja ünnepének történetét.

Mikor van Anyák napja?

Magyarországon az anyák napját májusban, május első vasárnapján ünnepeljük. Nem mindenhol van így. Vannak országok, ahol teljesen más időpontokban, pl. februárban, márciusban, de van, ahol ősszel vagy télen ünneplik az édesanyákat. Egyes országokban nyáron, júniusban vagy júliusban.

Május csodálatos tavaszi hónap, az édesanya szimbolikusan a természet. A legismertebb gyermekdalban az orgonáról és a barackfa virágáról éneklünk anyák napjával kapcsolatosan, ezért talán nehéz is elképzelni, hogy más kulturkörben más időpontban van. Az ókori Görögországban is tavasszal ünnepelték az anyákat.

A jelenlegi, májusban tartott anyák napi ünnep eredete nem az ókorig, hanem a XX. századi Amerikából eredeztethető. 1870-ben egy amerikai költőnő, Julia Ward Howe politikai aktivista kiadott egy “Anyák napi kiáltványt”, aminek az volt a célja, hogy az anyákat arra buzdítsa, hogy álljanak ki a békéért, vállaljanak szerepet a béke előmozdításában, mellette pedig fontosnak tartották, hogy felhívták a figyelmet azokra az édesanyákra, akik a polgárháború alatt vesztették el fiaikat.

Ezért eredetileg a béke napjának tekintették ezt az ünnepet, amelyet először 1872-ben ünnepeltek meg. 1907-ben egy Anna M. Jarvis nevű hölgy szerette volna, hogy az anyák napjára nemzeti ünnep legyen, amit májusban ünnepelnek. Ezt az ünnepet az élő és az elhunyt anyák tiszteletére szánta, saját édesanyja emlékére. Nagyon sok időt és energiát szánt ra, hogy országában is, illetve nemzetközileg is ismertté tegye az anyák napját. Magyarországon az első anyák napi ünnepet 1925-ben tartották, később 1928-ban miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé.

A legjobb ajándékok anyának azok az ajándékok, amelyek személyesek, egyediek és amelyekre ő vágyik. Amikor figyelünk édesanyánkra és arra, amit mond, hamar rájöhetünk, hogy mire vágyik, milyen ajándéknak örülne.

Mik lehetnek a legjobb ajándékok az édesanyáknak? Milyen anyák napi meglepetésekkel készülhetünk?

Az időnket, a figyelmünket adhatjuk nekik, már az is ajándék, hogy gondolunk rájuk és kifejezzük szeretetünket és hálánkat.

Ha anyák napi ajándék rendelésen töröd a fejed vagy webáruházat keresel, ahol anyák napi ajándékot vagy ajándék ötletet keresel, nézd meg a Legötletesebb anyák napi ajándékok válogatásunkat!