Süthető gyurma - "Plast-Kitt", 6 dkg fehér

Saját fejlesztésű és előállítású Plast-Kitt" süthető gyurmám fehér színben. A gyurmát kicsit meg kell gyúrni kézzel, ezután kiválóan f...

késztermék, azonnal szállítható

anyaga: egyéb
technika: gyurma, kiégethető gyurma

Süthető gyurma - "Plast-Kitt", 6 dkg fehér


   
   

Süthető gyurma - "Plast-Kitt", 6 dkg fehér leírása

késztermék, azonnal szállítható

Saját fejlesztésű és előállítású Plast-Kitt" süthető gyurmám fehér színben.

A gyurmát kicsit meg kell gyúrni kézzel, ezután kiválóan formázható, nyújtható, húzható, a színek egymással összekeverhetők, aminek során először melírozott felületet kapunk, majd a színek teljesen elkeverednek egymással és egy új, homogén színt alkotnak.
A gyurma jól kombinálható más anyagokkal, pl. féldrágakövekkel, fémmel, bőrrel. Az utólagos - kiégetés utáni - ragasztáshoz kétkomponenses ragasztót ajánlunk.
A fel nem használt gyurmát érdemes celofánpapírjába - vagy átlátszó fóliába - csomagolva a hűtőszekrényben (vagy akár fagyasztóban) tartani. Mielőtt újra dolgozni kívánunk vele, kicsit előbb ki kell venni, majd kézzel kissé átgyúrni.
A konyhai sütőben, sütőpapíron, alumínium-fólián, vagy akár egy csempelapon 120, mérettől függően max. 125 C fokon 15-20 percig kell sütni. Kisütés után meg kell várni, míg kihűl. Formáját, színét teljesen megtartja. Soha ne süssük ennél magasabb hőfokon, és ne tegyük ki sugárzó hőnek, ne rakjuk fűtőtestre!

További tudnivalók, ötletek a használati utasításban olvashatók!

A gyurmámat évtizedek óta sokan használják nagy megelégedéssel, örömmel! Mindazonáltal ez egy kézművesek számára kézműves módszerekkel - nem gyártósoron, hanem egyszerű keverőgéppel, kis szériában - készített gyurma, kevés töltőanyaggal. Emiatt állaga természeténél fogva olykor nem teljesen egyenletes. Ennek köszönhető viszont például az egyéb ismert süthető gyurmákkal szemben az a tulajdonsága, hogy rendkívül jól nyújtható és formázható!

A postai díjak a következőképpen értendők:
1. személyes átvétel a budai bizsuboltunkban lehetséges, ez esetben nincs szállítási díj.
2. a gls futárszolgálat háztól házig viszi a gyurmát 2 kg-ig 1499 Ft-ért!
3. 2 kg-ig, azaz 32 db 6 dkg-os hengerig a postai szállítás díja 1630 Ft, 2-5 kg-ig, azaz 33-82 db 6 dkg-os hengerig 1850 Ft.

Jó gyurmázást, örömteli alkotást kívánok hozzá!

Süthető gyurma - "Plast-Kitt", 6 dkg fehér jellemzői

késztermék, azonnal szállítható
anyag/összetevőszínek

termékkód
3611956

feltöltve
2020. január 14.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Süthető gyurma - "Plast-Kitt", 6 dkg fehér szállítása

A gyurmákra 6 hónap garanciát vállalunk!
Személyes átvétel budai bizsuboltunkban lehetséges, ez esetben nincs szállítási díj.
A postai szállítási díjakat a postai csomag díjszabásának megfelelően adtuk meg, részleteket ld. a termékek leírásánál! (hány kg-ig mennyi a szállítási díj)
Érdemes több gyurmát rendelni, így a szállítási díj is jobban kifizetődik.

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
háztól-házig futár előre fizetéssel 1 499 Ft 1 499 Ft
Postai küldemény (ajánlott) előre fizetéssel 1 630 Ft 1 850 Ft

Süthető gyurma - "Plast-Kitt", 6 dkg fehér alkotója: BijouM

BijouM
Saját fejlesztésű és magam előállította, hőre keményedő "Plast-Kitt" gyurmámból készítek iparművészeti divatékszereket immáron több évtizede!
Magát a gyurmát is árulom, 8 alapszínben, 2, ill. 3 féle méretben, immár itt, az Alkotók Boltjában is!

Annak idején az elsők között voltam a magyarországi bizsu-piacon, amikor még nem volt ilyen nagy a kínálat, mint manapság! A süthető gyurma saját találmányom, egy laborban dolgozva fedeztem fel e nagyszerű anyagnak a tulajdonságait, mely alkalmassá teszi a formázásra, kitűnő nyújthatósága és színezhetősége révén!

A 70-es, 80-as években az egyik neves belvárosi bolt árulta hosszú évekig az általam készített iparművészeti jellegű bizsukat, melyeket rendszeresen vittek divatbemutatókra is. A manökenek mindig nagy örömmel várták az ékszereket, és azonnal elkapkodták őket! :)

Bár a bizsuk kézimunkával készülnek, és szinte nincs két egyforma köztük, a 80-as években mégis nagyobb mennyiségben gyártottuk őket, akkoriban több bedolgozóval dolgoztam, betanítottam őket, szép munkákat készítettünk és egész Magyarországot terítettük vele!

A későbbiekben több helyen tartottam gyurmatanfolyamokat is, ahol felnőttek számára tanítottam az ékszerkészítés rejtelmeit, többek között a híres millefiori technikát!

A tanítványaim közül többen azóta maguk is végérvényesen "megfertőződtek" a gyurmázással, nem tudják abbahagyni, mint ahogy én sem!
Immár 80-on felül is végtelen örömet okoz az új és új modellek megalkotása, melyeket kis budai bizsuboltomban - és most már itt a meskán is - árulok!

Nézz körül boltomban, válassz, vidd és szeresd a bizsukat, feldobják a ruhát, és jól esik néha megajándékozni magunkat vele!
Megrendeléseket is szívesen fogadok!

Szeretettel:
Hegyessyné, Mari (Mamó)

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek