Ovi és sulikezdés

Design elem
Mindjárt itt a szeptember, és még hiányos a felszerelés?

Nem kell aggódnod, ezen az oldalon gondosan összeválogattuk a Meska kínálatából azokat a kellékeket, amik nélkül nem jöhet el a bölcsi-, ovi- és sulikezdés. A legkisebbektől a tinédzserekig mindenkire gondoltunk: 3 kategóriában (bölcsis, ovis és iskolai felszerelés) találod meg a szeptemberi évkezdéshez szükséges kiegészítőket, így akkor is könnyen és zökkenőmentesen ejtheted meg a tanszerek vásárlását online, ha több különböző korú gyereknek kell összeválogatnod hiányzó darabokat a felszerelésbe.

A bölcsis felszerelés alapkellékeitől az ovis kezdő szetten át az iskolaszerekig ezen az oldalon szinte mindent megtalálsz megannyi méretben, stílusban, kivitelben, ami szükséges lehet a bölcsi, ovi és suli elkezdéséhez. Válogass kedvedre a szép egyedi termékek közül a Meska kézműves kínálatában, amíg a készletek tartanak.

Ha mégis bizonytalan vagy, hogy pontosan mi kell a bölcsibe vagy mi kell az óvodába, mindenképp kérdezz szülőtársaktól, bölcsis gondozóktól, óvónénitől vagy iskolai osztályfőnöktől, akik biztosan segítenek összeállítani a listát, de adunk mi is néhány tippet a bölcsis, ovis, sulis kezdőszett összeállításához az alábbiakban, csak olvass tovább. :)

Mi kell a bölcsibe?

A legkisebbeknek a mindenféle tárolásra alkalmas zsák (ruhás, torna-, illetve kis háti táska) és ágynemű, bölcsődei jellel ellátva, szinte biztosan beszerzedő alapfelszerelés, de egy nyálkendő is bármikor jól jöhet. Ezeket mind egy kattintással eléred a “Bölcsikezdés” kategóriái között számtalan stílusban és bőséges választékban. A legtöbbeknek a pelenkázó kellékek is ugyanilyen fontosak még az első hónapokban. Mosható pelusok és pelenkázós kiegészítők közül szintén határ a csillagos ég, ami a felhozatalt illeti, de azért érdeklődj a gondozónőknél és dadusoknál a választott bölcsiben, hogy kivitelezhető-e a “mosizás”. Az alvókát se felejtsük el, az ebéd utáni alváshoz kell egy motiváló, hű társ, aki elkíséri bölcsisedet az álommezőkre. Ezeket is megtalálod a “Bölcsikezdés” kategóriái között, többféle anyagból, színben, állatkás, mesehősös, egyéb figurás formában.

Mi kell az ovis kezdőcsomagba?

Nem kell sokat gondolkodni azon sem, hogy vajon mi kell az oviba, ugyanis a különféle zsákok (ruhás zsák, háti tatyó, tesizsák) és ágyneműk, huzatok (a párnától a plédig, a lepedőtől a takaróig és ezekből álló szettekig) az óvodai induló csomag gyakori elemei, de azért érdemes rákérdezni, pontosan mi is kell ezekből, és mit biztosít az óvoda. Ezek mindegyikéből sok egyedi, kézzel készített (és kérésre akár óvodai jellel ellátott) darabot találsz az “Ovikezdés” kategóriái alatt, lányos és fiús designnal, többféle méretben és kivitelben, csak győzz választani a csodaszép termékek közül. :) Az ovikezdés lista itt még nem ér véget persze, biztosan kelleni fog még a csomagba alvós játék a nyugodt délutáni szundihoz és egyéb ovis kiegészítők is, de ezeket is egy kattintás után eléred az Ovikezdés kategóriák közül.

Miből áll az első osztályos felszerelés?

A tanévkezdés elsősöknek, alsósoknak és felsősöknek is izgalmas időszak, sok új változással évről évre. Az első tanszer lista összeállítása kihívás lehet, de azért nem kell megijedni, a pedagógusok is mindenről tájékoztatnak, illetve vannak alap dolgok, amik nélkül biztosan nem teljes egy suli felszerelés. Papír- és írószerek, rajzfelszerelés, testnevelés felszerelés egyértelműen kelleni fog az iskolai felszerelésbe, de iskolatáska vagy divatos, mégis tágas hátizsák nélkül sem teljes a lista. A digitális oktatás megjelenésével digitális eszközöket is el kell tudni juttatni az iskolába sértetlenül, erre is szuperbőséges készletet találsz a Meskán, hogy jól induljon az iskolakezdés 2022-ben. Laptophoz, tablethez, ebookhoz is alkalmas táskáink és tartóink szinte biztosan elengedhetetlen darabjai a sulis felszerelésnek felsőbb osztályokban, de az ebédtároláshoz szükséges kiegészítőket, sőt még hangszereket is találsz az “Iskolakezdés” kategóriái között, amik megkönnyítik a tanszerek rendelését online, összegyűjtve, egy helyről, zökkenőmentesen, és bónuszként hazai alkotóktól.

További 5 tipp az eredményes és gördülékeny vásárláshoz:

  • Használd a szűrőket! Néhány kategóriában nem csak gyerek termékeket, hanem felnőtteknek is megfelelő termékeket is találsz (pl. hátizsákok, gymbagek). Itt használd bátran a “gyerekeknek” szűrőt, hogy a legrelevánsabb találatokat lásd listázva. Ezen kívül akár színre, készítési technikára és árra is tudsz szűrni, és igazán az igényeidre szabhatod a keresést.

  • Gondolkodj szettekben! Az összeillő darabok (pl. takaró és párna, ruhazsák és tesizsák, írószer csomagok) az azonos minta miatt megkönnyítik a gyerekeknek a saját felszerelésük megkülönböztetését, így kisebb eséllyel (ami azért sosem nulla ;) ) keverik össze másokéval a dolgaikat. Időben is költségekben is kedvezőbben kijöhetsz a tanévkezdésre készülve, ha egy vásárlással több elemet is ki tudsz húzni a listádról ilyen szetteket választva.

  • Rendelj személyre szóló dolgokat! Válassz jól láthatóan, névvel vagy bölcsis, ovis jellel ellátott holmikat a felszerelésbe a könnyű megkülönböztethetőségért – főleg ha nincs kedved/időd/netán kézügyességed bajlódni a név/jel felvarrásával.

  • (Ha csak teheted,) ne halogasd a vásárlást! Azon kívül, hogy a szeptemberhez közeledve gyorsan apadnak a készletek, és alkotóink kapacitásai is végesek, a bölcsi és ovikezdés beszoktatásnál a gyerekeknek is plusz komfortérzetet ad, ha már a nyáron megszokhatják, használhatják azokat a dolgokat, amik majd az otthon ismerősségét jelentik nekik szeptembertől az új és ismeretlen környezetben. Ugyanez vonatkozik a bölcsődei és óvodai jelre is: a legjobb, ha hagyunk időt a gyerekek számára még a nyáron, hogy megismerkedjenek a jelükkel otthoni környezetben, hogy szeptembertől már a legnagyobb természetességgel ismerjék fel a saját felszerelésüket a többi közül. Mindezek mellett valószínűleg te is nyugodtabban töltöd majd a nyár utolsó napjait, ha időben felkészülsz, és nem akkor kell a növekvő izgalomban tanszerekért, ovis és bölcsi felszerelés kellékekért futkosni.

  • Tedd vidámabbá a felszerelést egyedi kézműves termékekkel! Ennek kicsiknél és nagyoknál is több előnye van, mint gondolnád. A kisebbeknél, ahogy már említettük, az egyedi felszerelés segíti a biztos felismerést és megkülönböztetést (ugye nem egyszer fordult elő, hogy csak otthon tűnt fel, hogy valaki más tornazsákját, füzetét, sikerült hazahozni?), illetve személyesebbé, könnyebbé teszik számukra a bölcsibe és oviba való beszoktatást is. Növeli a komfort- és biztonságérzetüket, ha egy számukra kedves állat vagy mesehős mosolyog vissza rájuk a bölcsis vagy ovis felszerelésről, amit akár ők maguk választottak ki (szülői felügyelettel).

    Ezzel szemben az iskolai felszerelésben az egyediség az önkifejezést, a saját stílus és ízlés próbálgatását teszi lehetővé a kamaszok számára, ezért igényelhetik az egyedi iskolai tanszereket. Egy csinos tolltartó vagy egy vagány tornazsák szerethetőbbé teheti a rajz- vagy tornafelszerelést, és segíthet a tantárgyhoz kapcsolódni még akkor is, ha esetleg nem ezek a nagy kedvencek. A jól (akár közösen) kiválasztott, saját stílusukat tükröző iskolai tanszerek a tinik felszerelésének ékkövét jelenthetik, amikre megtanulnak felelősen vigyázni is a hónapok során. Nagyobb kedvet adhatnak a suliba járáshoz és a tanuláshoz is az iskolásoknak, ha ilyen kincsekkel, szeretett tanszerekkel, egyedi iskolai felszereléssel vehetik magukat körbe a gyerekek. Így megteremtik maguknak saját kis egyedi világukat, és komfortosabban érezhetik magukat az iskolapadban.