Design elem Húsvét

Húsvét🐇

Mi a húsvét? Nagyon röviden a kereszténység legnagyobb ünnepe, amit világszerte több milliárd ember ünnepel. Természetesen Magyarországon is régre nyúló hagyományai vannak, a nagypéntek és a húsvéthétfő például munkaszüneti nappá is van nyilvánítva hazánkban. A Meskán létrehoztunk egy gyűjtőoldalt a legjobb húsvét kreatív ötletek számára, hogy minden ide kapcsolódó alkotást egy helyen találhass meg. Jó böngészést kívánunk!

🥚 Mit ünneplünk húsvétkor?

A Biblia szerint az ókori Rómában Jézust nagypénteken keresztre feszítettek, az azt követő harmadik napon – húsvéthétfőn – azonban feltámadt. Kereszthalálával ugyan nem szabadította meg az emberiséget a szenvedéstől, de megváltotta a bűneinket és győzelmet aratott a halál fölött. A húsvétot megelőző negyven napban a katolikus keresztény hívek böjtöt tartanak, vagyis nem esznek húst. Innen ered az ünnep elnevezése is, hiszen a koplalást egy két napos lakoma váltja fel, ahol ismét szabad húst fogyasztani (húst „venni”).

A vallási vonatkozása mellett azonban a húsvét egyben a tavasz eljövetelének és a tavaszvárásnak is az ünnepe. Ennek eredete a tavaszi nap-éj egyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekre vezethető vissza, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés. Rengeteg népszokás kapcsolódik a húsvét köré, többek között az ételszentelés, a locsolkodás és a hímes tojás ajándékozás.

🥚 Kreatív ötletek húsvétra

A Meska alkotói természetesen kiemelt figyelmet szentelnek a húsvét kapcsán előforduló kellékek készítésére, így aki húsvéti kézműves ötleteket keres, az jó helyen jár nálunk.

A teljesség igénye nélkül kapni nálunk húsvéti díszeket és húsvéti dekorációt, húsvéti képeslapokat, húsvéti tojást, húsvéti hímestojást, húsvéti tojásfát, húsvéti tojás dekorációt, húsvéti nyuszit, húsvéti ajtódíszt, húsvéti kopogtatót, húsvéti asztaldíszt, húsvéti ablakdíszeket, húsvéti ajándékokat és húsvéti virágokat is.

A Meska kreatív húsvéti ötlet között biztosan kellő inspirációra lelsz, amennyiben te magad szeretnéd kidíszíteni az otthonodat. Nálunk senki sem tudja jobban, hogy semmi sem olyan szép, mint egy húsvéti kézműves dísz. Amennyiben azonban a profikra bíznád az alkotást, természetesen arra is van lehetőség. Sőt, ha megtetszik egy kreatív ötlet húsvétra, nyugodtan megkeresheted az eladót Meska belső üzenetben, és megkérheted, hogy készítse el neked azt személyre szabva. Ugye, milyen egyszerű? 🐰😊