Legötletesebb

Nőnapi ajándékok

Te kinek keresel?

Nőnapi ajándékok

Nőnapi ajándékokat keresel? Akkor jó helyen jársz, ugyanis a Meska kézműves, vintage és régiség piacterének eladói jó előre készültek erre a hazánkban is népszerű ünnepre. Ezen az oldalon megpróbáltunk összegyűjteni minél több nőnapi meglepetés ötletet, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban tetszőt.

Mikor van nőnap?

Szerencsére nem bonyolult megjegyezni, hogy mikor van nőnap, de ha bizonytalan vagy, a naptár biztosan segít. A nemzetközi nőnap, ahogy minden évben, március 8-ra esik, így a tavasz közeledtével nem árt időben átgondolni, hogy a szívednek kedves hölgy számára milyen nőnapi meglepetéssel szeretnél kedveskedni. Azt, hogy nőnap mikor van még akár a Zoltán névnaphoz is kötheted, hiszen március 8. nőnap mindig a Zoltánok napján érkezik. Fontos az időzítés, hiszen az igazán egyedi, kézzel készített ajándékok elkészítése időbe telik. Nézz körül a Meskán, és biztosan megtalálod a tökéletes ajándékot nőnapra!

A nőnap eredete

A nőnap különböző politikai, feminista és szakszervezeti mozgalmak együttes fellépésének eredménye lett. Az 1900-as évek elején az évből egy napot jelképesen a nőknek adtak. A 20. század elejére ugyanis világszerte felerősödtek azok a hangok, amelyek munkaidő-csökkentést és egyenlő béreket követeltek a nők számára. 1909-ben végül az Amerikai Szocialista Párt február 28-át jelölte ki nemzetközi nőnapnak, azonban ez a dátum 1914-től március 8-ra módosult, hogy méltóképp emlékezzenek meg egy New York-i gyárban pusztító, 129 munkásnő életét kioltó tűzre. Mára a világ nagy részén a nőnap elvesztette politikai jelentőségét, azonban egyes országokban a mai napig civil szervezetek emelik fel a hangjukat a nők elleni erőszakkal és egyenlőtlenségekkel szemben március 8-án.

Nőnapi meglepetés ötletek

Most már tudod, hogy mikor van nőnap, és azt is, hogy mi a nőnap eredete, azonban a nőnapi ajándék ötletekről, amik miatt jöttél, még nem is írtunk. A Meska egyik, de talán legnagyobb előnye az, hogy designereink nyitottak az egyedi rendelésekre. Amennyiben megtetszik neked egy alkotás az oldalon, nyugodtan írhatsz az adott eladónak, hogy készítse el azt neked személyre szabva. Így tehát ha nőnapi meglepetés ötleten gondolkodsz, nincs más dolgod, mint végigböngészni ezen oldal kategóriáit, és leadni kreatív megrendelésedet. Ugye, milyen egyszerű a Meskán nőnapi ajándékot találni? 😊