5 isteni epres desszert 15 perc alatt
Teljes gőzzel dübörög az eperszezon. Ismerd meg új oldaláról a kis piros gyümölcsöt, és lepd meg magad egy ínycsiklandozó, gyorsan elkészíthető finomsággal! Bár már április elején is kapható volt a zöldségesnél és a piacokon a rubinpiros, apró gyümölcs, a hazai eperszezon most indult be; és valljuk be, hogy az itthoni illatosabb és zamatosabb külföldi társainál. Az epret természetesen nem csak magában, hanem desszertként is fogyaszthatod. Ráadásul órákat sem kell a konyhában töltened!
Eperkrémleves
Hozzávalók:
50 dkg eper 2 dl tejszín 3 dl tej pár levél menta kevés méz
Öt-hat szem epret kockázz fel. A többit tedd turmixgépbe a tejjel, a tejszínnel és a mézzel, majd keverd egészen krémesre. Oszd tálkákba, szórj rájuk a feldarabolt eperből, és díszítsd mentával. Ha van kedved, tejszínnel is díszítheted, kacskaringós rajzolva a levesre. |
![]() |
Eperhab
Hozzávalók:
30 dkg eper 3 dl tejszín 1 kanál vaníliás cukor 2 evőkanál finom kristálycukor babapiskóta
Tegyél félre 4 szem epret, a többit botmixerrel pépesítsd, majd melegítsd össze a cukorral, amíg az fel nem oldódik. A tejszínhabot a vaníliás cukorral verd fel egészen keményre, majd a kihűlt epres péppel óvatosan forgasd össze. Adagold tálakba, ha azonban pezsgős- vagy borospohárba töltöd, még szebb lesz. Mindegyikbe tegyél egy-egy szelet babapiskótát, és eperszeletekkel díszítsd. |
|
Epres túrókrém
Hozzávalók:
25 dkg eper 25 dkg tehéntúró 15 dkg porcukor 2 dl tejszín 1 citrom
Az epreket mosd meg, csumázd ki, vágd apró darabokra, majd szórd meg 5 dkg cukorral. A túrót keverd ki 5 dkg cukorral és a citrom reszelt héjával, majd forgasd össze a cukros eperrel. A tejszínt verd habbá a maradék cukorral. A felét forgasd össze a túróval, a krémet oszd tálkákba, és tejszínhabbal díszítsd.
|
![]() |
![]() |
Epres joghurt
Hozzávalók:
20 dkg eper 300 g natúr joghurt 1 dl tejszín 30 g kristálycukor 4 mentalevél
Az epret turmixold össze a cukor felével és a mentalevéllel egy botmixer segítségével.
|
Epres tiramisu
Hozzávalók:
40 dkg eper 250 g mascarpone 2 tojássárgája 3 evőkanál porcukor fél csomag vaníliás cukor 1 doboz babapiskóta 5 cent Grand Marnier
Az epret oszd két részre, az egyik felét negyedeld vagy szeleteld fel. A másik felét botmixerrel pépesítsd. A tojássárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Kézi habverővel keverd össze a mascarponét és az eperpépet, majd add hozzá a cukros tojást. Öntsd hozzá a Grand Marnier-t, majd keverd simára az egészet. Üvegtálkába vagy poharakba rétegezd a krémet, az eperdarabokat és az összetördelt babapiskótát. A tetejére krém kerüljön. Kekszmorzsával és eperdarabokkal díszítsd.
A cikket itt találtuk! |
![]() |