5 sütőtökös recept, amit ki kell próbálnod!

Édes, pikáns, krémesen lágy és egészséges. Lehet ennél jobb őszi finomságot találni? Ha eddig még nem tetted, próbáld ki az alábbi sütőtökös recepteket, hogy édes és sós formában egyaránt élvezhesd a ragyogóan sárga, őszi zöldséget!

 

Sütőtökös csokis keksz:

 

Hozzávalók: 30 dkg sütőmargarin, 40 dkg cukor, 2 teáskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 40 dkg liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg étcsokoládé, 40 dkg sütőtök (előre megsütve), 1 csipet só, 25 dkg zabpehely (kihagyható), 10 dkg mazsola (kihagyható), 10 dkg dió (kihagyható).

Elkészítés: 

 

Keverd habosra a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd dolgozd hozzá a tojást és a tököt is. Egy másik edényben keverd össze a száraz hozzávalókat, majd apránként add a tökös keverékhez. 

Sütőpapírral kibélelt tepsire tegyél diónyi halmokat a tésztából, és 150 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd ki a kekszeket.

Sütőtökleves burgonyával:

 

Hozzávalók: 1 kisebb sütőtök, 2 közepes édesburgonya, 4-5 sárgarépa, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, fahéj, babérlevél, szerecsendió, olívaolaj, tejföl, snidling.

 

 

Elkészítés: 

 

A zöldségeket vágd falatnyi méretűre, és egy nagy lábasban, kevés olajon pirítsd meg őket. Ez után öntsd fel a lábast vízzel, és forrald fel, majd turmixold össze a zöldséges levest. 

 

Ha már teljesen sima a leves, tedd vissza a tűzhelyre még 20 percig, add hozzá a fűszereket, és közepes lángon főzd. Tálaláskor minden tányérba tegyél egy nagy kanál tejfölt, a leves tetejét pedig hintsd meg snidlinggel.

 

Az "Édes, tökös csirke" a "Tökös-mákos ínyencség" és a "Lenmagos sütőtökfalatok" recepjét itt találod!