5 tévhit az ötórai teáról

Az ötórai tea a 21. században újra a tartalmas összejövetelek forrása. Angliában is reneszánszát éli a délutáni teázgatás, hiszen bármely elfoglalt család megengedheti magának, hogy egy-másfél órát elszakítson az életéből a rég látott barátok megvendégelésére - mindezt költséghatékony módon.

Az ötórai teával kapcsolatos 5 legnagyobb tévhit:

Az ötórai teát valójában nem is 5 órakor rendezik, hanem délután 3-4 óra között, az ebéd, és a vacsora között szolgáltat némi frissítővel, szendvicsekkel, és egy kis teasüteménnyel a vendégek számára.
Az ötórai teát nem csupán az arisztrokrata hölgyek részesítették előnyben, a délutáni időpont lehetővé tette az ebéd után megrendezett megbeszélések és szivarozgatás végeztével az urak részvételét is az eseményen.
Az ötórai tea mellett nem illik "füstölögni" mivel a dohány- és/vagy pipafüst elronthatja a tea természetes zamatát. Mivel ételeink és italaink ízét az orrunk által közvetített információk ugyanannyira meghatározzák, mint a nyelvünk által érzékeltek, így természetes, hogy minden zavaró tényezőt igyekeztek és igyekeznek ma is kizárni a teázások alatt.
Az ötórai teát azért is részesítették előnyben az angol arisztrokrácia tagjai, mivel bár a tea, mint importált termék nagyon drága volt - ugyanakkor egy olyan társadalmi esemény lebonyolítását tette lehetővé, amely mellőzte az időigényes előkészülést, és a rengeteg finom, de költséges vacsorafogás elkészítését. Vagyis időhatékony megoldás volt - kisebb anyagi befektetéssel, mint amibe egy vacsora megszervezése került volna.
Angliába nem csak a fekete tea jutott ám el kínai hatásra. A bergamottal ízesített forró ital csakhamar elnyerte II. Earl Gray miniszterelnök tetszését, aki szerteágazó kapcsolataival széles körben kedveltté tette ezt a teafajtát amely antioxidásban gazdag, így megköti a testünkben keringő szabadgyököket.

 

Tegyük igazán személyre szabottá a mindennapi teázást!


Bár való igaz, hogy a zsúfolt mindennapjainkba ma már csak ritkán fér bele a törékeny porceláncsészékből való tea kortyolgatás, azért nem kell feladnunk a tea élvezetét - bármely kerámiabögre tökéletesen alkalmas lehet a kedvenc forró italunk elfogyasztásához. Különösen, ha az valamely személyre szabott idézetet visel, hogy felvidítsa a legszürkébb, ködös őszi reggelt, vagy délutánt.

Köszönjük a cikket Kungfuhamsternek!

Kungfuhamster termékei a Meskán >>>