Álombirodalom kicsi könyvmolyoknak

Ki ne álmodott volna gyermekkorában (talán még most is) kacsalábon forgó palotáról, mézeskalács házikóról, vagy hétmérföldes csizmáról, amivel pillanatok alatt tündérországban teremhetne. Egy amerikai videojáték tervező, Rob Adams kislányának ez utóbbihoz csak be kell lépnie szobája ajtaján.

 

 

Rob másfél év alatt hozzávetőleg 350 órát és 4250 dollárt fektetett a munkába, de az eredmény magáért beszél: egy átlagos gyerekszoba varázslatos tündérerdővé alakult.

 

Íme a szoba a munkálatok megkezdése előtt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a kész mű:

 

Rob egy 1:12 modell elkészítésével kezdte a munkát. A szoba modellje furnérlemezből készült, az ablak és a tetőgerendák is helyet kaptak benne. A tündérfához modellező gyurmát használt, amit némi kifeszített drót tartott a helyén, amíg 275 fokon 25 perc alatt keményre nem égett.

Ezután az apuka a modell sziluettjét felrajzolta a szoba falára és padlójára, hogy a betonacélt közvetlenül a vonalakra tudja erősíteni. A fa szerkezetét 10 és 16 mm-es betonacélból hegesztette, úgy hogy akár három felnőttet is elbírjon.

 

Az ágakra fémhálót erősített, és behúzta a villanyvezetéket a tündérablakokhoz és az ajtóhoz, ahova kis 12V-os vízálló kültéri lámpácskák kerültek.

 

Rob a fa törzsét betonnal öntötte ki, az ágak papírmasé borítást kaptak. Ezután kezdődhetett a fa és a szoba festése. A padló is faburkolatot kapott, kivéve a tündérfa körül, ahova az apuka puha, süppedős, zöld szőnyeget álmodott.

Rob apró tündérablakokat vágott ki és akvarell papírral „üvegezte” be őket. Ezután selyem ágakkal, műanyag páfrányokkal, madarakkal és lepkékkel, valamint üvegdíszekkel és lombkoronával díszítette a fa felső részét.

Utolsó simításként még néhány fényerő-szabályozható karácsonyi izzósort helyezett fel.

 

A fában egy 12V-os, ugyancsak szabályozható beépített olvasólámpa található, és ha fára mászni támad kedve a kis könyvmolynak, azt is megteheti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eredeti cikk itt található.