A tökéletes tojáslikőr receptje

Húsvétkor természetesen a házi tojáslikőr sem hiányozhat az asztalról, ezért felkutattuk a tökéletes receptet! :) Egyszerűen mennyei finom!

 

Hozzávalók:

 

500 ml 3,5 %-os tej

 

250 ml habtejszín (30-32%-os)

 

2 db vaníliarúd (belseje és héja)

 

100 g porcukor

 

5 db tojássárgája

 

250 ml rum - fehér

 

150 g porcukor

 

Elkészítés

 

A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral.

Felforraljuk, majd félretesszük.

 

A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral.

Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, hogy ne főjjön meg a tojássárga; viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.

 

Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.)

Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt.

Minimum fél nap hűtés után már fogyasztható, de igazán tökéletes csak egy hét múlva lesz!

 

Mivel a tojás hőkezelt, a cukor és az alkohol pedig tartósít, megfelelően lezárva, hűtve a tojáslikőr hetekig is fogyasztható.

 

Az eredeti receptet itt olvastuk.