A tökéletes tojáslikőr receptje
Húsvétkor természetesen a házi tojáslikőr sem hiányozhat az asztalról, ezért felkutattuk a tökéletes receptet! :) Egyszerűen mennyei finom!
Hozzávalók:
500 ml 3,5 %-os tej
250 ml habtejszín (30-32%-os)
2 db vaníliarúd (belseje és héja)
100 g porcukor
5 db tojássárgája
250 ml rum - fehér
150 g porcukor |
![]() |
![]() |
Elkészítés
A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral. Felforraljuk, majd félretesszük.
A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral. Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, hogy ne főjjön meg a tojássárga; viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.
|
Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.) Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt. Minimum fél nap hűtés után már fogyasztható, de igazán tökéletes csak egy hét múlva lesz!
Mivel a tojás hőkezelt, a cukor és az alkohol pedig tartósít, megfelelően lezárva, hűtve a tojáslikőr hetekig is fogyasztható.
Az eredeti receptet itt olvastuk. |
![]() |