Az isteni Sacher muffin
Életem első muffinsütő tepsijét a gyerekkori barátnőmtől kaptam ajándékba és mellékelt hozzá három, remek receptet is, melyekből az egyik mind a mai napig a legjobb és legfinomabb, amit valaha is kipróbáltam. Puha és omlós a tészta, a tetején pedig a baracklekvárnak köszönhetően képződik egy olyan réteg, mely fényes és ellenállhatatlan. Egy isteni muffin egyszerű és gyors receptje következik.
![]() |
Hozzávalók (kb. 12-16 darabhoz)
10 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj 15 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor 2 tojás 15 dkg cukor 10 dkg sárgabaracklekvár (lehetőleg olyan házi lekvár, ami nincsen szétfőzve és érződik rajta a friss sárgabarack aromája) |
![]() |
Először megolvasztjuk a csokit és a vajat vízgőz felett, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük. |
![]() |
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a csokis vajjal felváltva a tojásos cukorhoz adagoljuk. Végül a tésztához adjuk a baracklekvárt is. |
![]() |
A muffintepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük, és kb. háromnegyedig megtöltjük a tésztával, majd 190 fokon 10-15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e és amint kész rögtön kikapjuk a sütőből, mert a sok csoki miatt könnyen megéghetnek a sütik. |
![]() |
Hidegen és melegen is isteni. Önmagában is remek, de ha valaki szeretné, hogy jobban hasonlítson a névadó tortára, akkor félbe is vághatja és megkenheti baracklekvárral.
Következik: házi Sacher bonbon…
|