Babázni jó!

Szeretnéd kislányodat egy igazi ajándékkal meglepni? Emlékszel még arra, amikor te voltál gyerek? Emlékszel a kedvenc babádra, amivel – bocsánat – akivel annyit játszottál, akit öltöztettél, akinek ebédet főztél és fejből meséltél és akit nagyon szerettél?

Emlékszel arra is, hogy amikor már jobban érdekeltek a barátnőiddel folytatott sugdolózások mint a babáddal való játék, becsomagoltátok és eltettétek egy biztos helyre mert kár lenne érte, ha elkallódna?  

 

 

 

 

Ha  mondjuk a nagyi padlásán egy régi ládikóból előkerülne ez a baba, szerinted milyen lenne most?

 

A haja kicsit kócos, a ruhácskájából molyok tömték degeszre pocakjukat ( nyilván ha nem 100% műszál volt, ugye a molyok sem hülyék), kicsit kopott a száján a festék,  a teste poros, de hála az égnek minden része megvan, a szeme ép, ugyanúgy tudja nyitni-csukni mint 15-20 évvel ezelőtt. 

 

 

 

 

 

 

Mit gondolsz örülne a kislányod, ha a te régi, de újjá varázsolt babáddal játszhatna? 

 

Ha a válaszod igen és olyan szerencsés vagy,  hogy arra is emlékszel, hol rejtőzik a babád, akkor már csak egy kis kedvre, kézügyességre, vagy egy vállalkozó kedvű nagyira, barátnőre van szükség, akik segítenek életre kelteni a régi kedvencet.

 

Újra megfürdetheted, haját copfba fonhatod, körömlakkal egy kis színt adhatsz a szájának és elkezdheted összeállítani az új ruhatárát! Varrhatsz neki pizsamát, új bugyit, szoknyát akár egy régi zokniból, ruhát, farmert egy kiszakadt nadrág aljából, cipőt, kistáskát filcből, köthetsz neki kabátot, sapkát, sálat.

 

 

 

 

 

 

És mindehhez csak apró maradék anyagokra, szalagokra és egy kis fantáziára van szükség!

 

Ha pedig mindenképpen ideológiát is akarsz gyártani az efféle ajándékozáshoz, akkor a „környezetbarátság” fogalmát bátran odadobhatod a homlokráncoló rokonoknak, akik mégiscsak összedobnák inkább a pénzt arra a márkás babára amit a múltkor a plázában láttak, ha már ilyen pocsékul álltok anyagilag.

 

 

Úgyhogy lányok, irány a padlás, Karácsonyra még elkészül!