Bolti helyett – házi sajtos keksz recept
Kinek van kedve egy kis sütögetéshez a hétvégén? Akár vendégségbe megyünk, akár magunkat akarjuk kicsit kényeztetni, íme egy remek házi sós keksz, ami után biztosan nem lesz kedvünk boltit vásárolni!
Hozzávalók
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tk cukor
1 tk só
1 tk sütőpor
6 dkg félkemény sajt (pl vörös cheddar)
5 dkg mag mix (len, szezám, zabpehely)
1,5 dl víz |
![]() |
![]() |
Elkészítése
Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat, majd a hideg vizet apránként hozzáadva összegyúrjuk. Zárható tálban, 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd tésztavágóval négyzetekre vágjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sülnek a kekszek.
Az eredeti receptre itt bukkantunk. |