Bolti helyett – házi sajtos keksz recept

Kinek van kedve egy kis sütögetéshez a hétvégén? Akár vendégségbe megyünk, akár magunkat akarjuk kicsit kényeztetni, íme egy remek házi sós keksz, ami után biztosan nem lesz kedvünk boltit vásárolni!

 

Hozzávalók

 

25 dkg liszt

 

10 dkg vaj

 

1 tk cukor

 

1 tk só

 

1 tk sütőpor

 

6 dkg félkemény sajt (pl vörös cheddar)

 

5 dkg mag mix (len, szezám, zabpehely)

 

1,5 dl víz

Elkészítése

 

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal.

Ráreszeljük a hideg vajat, majd a hideg vizet apránként hozzáadva összegyúrjuk.

Zárható tálban, 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd tésztavágóval négyzetekre vágjuk.

200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sülnek a kekszek.

 

Az eredeti receptre itt bukkantunk.