Cantuccini, az édes bűnbeesés

Egyik legkedvesebb receptemet osztom most meg Veletek! Szupergyors, szuper finom, a siker pedig garantált.

Hozzávalók egy adag cantuccinihez (én általában két adagot is készítek, mert egyrészt nagyon finom, mésrészt sokáig eláll)

 

- 12 dkg liszt

- 7 dkg cukor

- 10 dkg fehér csoki apróra vágva

- 5 dkg aszalt vörösáfonya

- 1/4 teáskanál sütőpor

- 2 dkg puha vaj

- 1 tojás

- fél citrom lereszelt héja

- késhegynyi fahéj

- csipet só

 

A hozzávalókat alaposan összegyúrom, majd egy hosszú, lapos, kb. ujjnyi vastag kígyót formálok belőle.

Ezt 180 C-os sütőben 25-30 percig sütöm, majd kivéve 1 cm-es szeleteket vágok belőle; ezeket aztán kis időre visszateszem a sütőbe "napozni". Akkor vannak készen, ha aranybarnára sültek.

A fehér csoki és az árfonya helyett mehet bele akár étcsoki, mandula, dió, stb. is.

Az olaszok egy finom kávé, vagy vörösbor mellé majszolják, próbáljátok ki, isteni!