Cantuccini, az édes bűnbeesés
Egyik legkedvesebb receptemet osztom most meg Veletek! Szupergyors, szuper finom, a siker pedig garantált.
![]() |
Hozzávalók egy adag cantuccinihez (én általában két adagot is készítek, mert egyrészt nagyon finom, mésrészt sokáig eláll)
- 12 dkg liszt - 7 dkg cukor - 10 dkg fehér csoki apróra vágva - 5 dkg aszalt vörösáfonya - 1/4 teáskanál sütőpor - 2 dkg puha vaj - 1 tojás - fél citrom lereszelt héja - késhegynyi fahéj - csipet só
|
A hozzávalókat alaposan összegyúrom, majd egy hosszú, lapos, kb. ujjnyi vastag kígyót formálok belőle.
Ezt 180 C-os sütőben 25-30 percig sütöm, majd kivéve 1 cm-es szeleteket vágok belőle; ezeket aztán kis időre visszateszem a sütőbe "napozni". Akkor vannak készen, ha aranybarnára sültek.
A fehér csoki és az árfonya helyett mehet bele akár étcsoki, mandula, dió, stb. is.
Az olaszok egy finom kávé, vagy vörösbor mellé majszolják, próbáljátok ki, isteni!