Csináld magad adventi naptár ötletek

Az Adventi naptár kitalálója egy németországi édesanya volt az 1900-as években. Kisfia, Gerhard minden nap megkérdezte, hány nap van még karácsonyig; az anyuka a türelmetlen gyermeknek 24 ablakot vágott egy kartonra, egy másik papírlapon pedig minden ablak elé egy cukorkát helyezett. A kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot, és a napról-napra fogyatkozó meglepetés jelezte neki, hogy nem kell már sokat aludnia a Jézuska megérkezéséig.

A gyermekkori meglepikből igazi sikersztori kerekedett, ugyanis Gerhard felnőtté válva meglepő üzleti vállalkozást indított: az édesanyja ötlete alapján adventi naptárak gyártásába kezdett.

Az első csokoládét rejtő ablakos naptárakat elkapkodták, és azóta is folyamatosan készítenek ilyen kalendáriumokat, szó szerint megédesítve velük a várakozás időszakát.

Még van egy kis idő december 1-ig, hoztunk hát a netről néhány egyszerű ötletet, hogy egy saját készítésű naptárral még izgalmasabbá tedd gyermekednek a karácsonyvárást!

 

A mi kedvencünk ez a WC papír (vagy konyhai papírtörlő) gurigákból készült, karácsonyfát formázó naptár.

Hasonló szellemiségben, ezúttal gyufáskatulyák újragondolásából született ez a házikó alakú kalendárium, melyeknek apró fiókjai praktikusan nyithatók. Ezt a megoldást azért is szeretjük, mert évről évre újra használható, így csak egyszer kell elkészíteni ;)

 

Végezetül íme a "lusta anyuka" megoldás; minden gyerekes háztartásban kallódnak kinőtt, esetleg páratlan zoknik; itt a remek alkalom, hogy új értelmet adjunk nekik! Ráadásul a méretük miatt ezekben a "tasakokba" nem csak édességek, de nagyobb meglepetések is elférnek!

 

Ha szeretnéd gyerkőceidet szépséges, egyedi adventi naptárral meglepni, de nem lesz időd sajátot készíteni, még nem késő szétnézned a Meska kínálatában!