Csináld magad: csokis ajakír!

Mindenki tudja, hogy az érzékeny, sérülékeny ajkakat hideg időben bizony óvni-védeni kell. Ám csöppet sem nyűg az ápolás, ha olyan szövetségesünk van, mint a csoki! Készítsünk Bobcival csokoládés ajakírt: mmmmhm, jól hangzik, ugye?

 Az ajakír előállításához szükségünk lesz konyhai mérlegre, egy vékony latex kesztyűre, egy lábasra, egy kisebb üvegedényre, egy tejhabosítóra (annak hiányában kiskanál is megteszi), valamint egy ajakápoló tokra vagy egy pici alumínium tégelyre.

 

Ha mindezek az eszközök megvannak, pontosan mérjük ki a hozzávalókat:


1g méhviasz
2g shea vaj
2g kakaóvaj
1g olívaolaj (extra szűz)
1g étcsoki (70%-os)
1 kapszula E-vitamin

A pontosan kimért összetevőket az üvegedénybe tesszük, és gőzfürdőben felolvasztjuk (ehhez kell a lábos, melybe kétujjnyi vizet teszünk, a tetejére ráültetjük az üvegtálat és a vizet felforraljuk).

 

Ha a melegítés közben táncolni kezd az edény, azonnal vegyük le a lángot/hőfokot a legkisebbre. Miután minden hozzávaló felolvadt, a tejhabosítóval (vagy kiskanállal) alaposan keverjük össze, végül nyomjuk bele az E-vitamint.

A még meleg keveréket töltsük az ajakápoló tokba vagy az alumínium tégelybe. Hagyjuk állni kb. 5 percig, majd 15 percre tegyük hűtőszekrénybe. Ezután már használható is! Legyen csodásan ápolt, puha ajkatok!

 

Tudtad? Az étcsokoládé mértékkel fogyasztva kifejezetten egészséges nasi, érrendszerünkre gyakorolt jótékony hatását több kutatás is bebizonyította. Ennek okán az ajakírhez fel nem használt étcsokit el is majszolhatjuk a jól végzett munka örömére.

 

Az aktuális akciós termékeket itt találod:

https://www.meska.hu/Find/promotion

 

Köszönjük a cikket Bobcinak!

 

Bobci termékei a Meskán>>>