DIY Csináld magad húsvéti meglepetés házikó

Ha idén húsvétkor szeretnéd egy új módon megajándékozni ismerőseidet, készíts képeslap házikót! Ezzel az aranyos ötlettel garantáltan örömöt szerzel, hiszen a kézzel készített ajándékok mindig kedvesebbek.

Vedd elő régi képeslapjaidat, amiket nyaralásból, szülinapkor vagy egyéb alkalomból kaptál, esetleg kiegészítheted újakkal! Az áruházakban nagy kínálat van üdvözlőlapokból. Válassz minél színesebb lapokat, hogy vidám, tavaszi hatást érj el velük!

 

Hozzávalók:

 

7 db színes képeslap

hímzőfonal, vastag tű

körző

zöld krepp papír

cukor, csokitojás vagy bármilyen édesség

 

Elkészítés:

 

Válaszd ki melyik képeslapok alkossák a ház tetejét, az elejét és az oldalakat! Fontos, hogy egyforma méretű legyen mindegyik lap. Ha valamelyik nagyobb, nyugodtan vágj le a széléből! A kinyitható képeslapoknak csak az elejét fogjuk használni, a hátulját szintén vágd le! Ügyelj rá, hogy a ház oldalára és a tetejére leginkább fekvő, az elejére, hátuljára pedig inkább álló képeslap kerüljön!

Vedd magad elé a ház elejét alkotó lapot állítva!

A tetején jelöld kis pöttyel a lap közepét, ezután mérd hozzá a két oldallapot alkotó fektetett képeslapot, végül kösd össze a három pontot! Vágd le a két csücsköt, amit így kaptál, majd ismételd meg ugyanezt a ház hátulját alkotó lappal is!

 
Ezután nincs más dolgod, mint pelenkaöltéssel összeölteni a ház oldalait. Ezt megkönnyítheted azzal, hogy előre átlyukasztod a lapokat az öltési helyeken. Erre használhatsz egy körzőt vagy más hegyes eszközt is. Vigyázz arra, hogy a tetőnek csak az egyik oldalát varrd rá, hogy a másik oldal felnyitható legyen!
 

Kész a házikónk, már csak a krepp papírt kell feldarabolnunk. Vágj belőle kb. 1 cm vastag csíkokat, ezekkel fogjuk kibélelni a ház belsejét! Használhatsz több árnyalatú vagy esetleg más színű krepp papírt is. Tegyél bele annyit, hogy a ház fele megteljen vele!

Utolsó lépésként rejtsd el benne a csokitojást és a cukorkát, illetve bármi más édességet!

 
Tipp: Amennyiben egyoldalú képeslapokat használsz, aminek esetleg az üdvözlő sorai a hátulján vannak, duplázd meg a képeslapokat, így a végén a ház belsejében a szöveg helyett szintén képek lesznek! Ebben az esetben az első lépésnél egy kis ragasztóval rögzítsd egymás hátuljához a lapokat, majd ezeket öltsd össze! Kellemes és kreatív készülődést kívánok!