Egy (pár) gyűrű mind felett...

Hogy lánykérés és eljegyzés tekintetében mely időszaka a legkedveltebb az évnek, arról sajnos nincsenek adataink. Februárban mindenesetre egymást érik az esküvői kiállítások, emellett az esküvői slágerhónapoknak számító májustól szeptember végéig tartó szezon ceremóniáira mostanában kezdik meg a párok a felkészülést Épp ezért mi is aktuálisnak tartunk egy karikagyűrűmustrát!

Bár a gyűrű, mint szerelmi zálog adása több évszázados szokás, a karikagyűrű használata eljegyzéskor csak a 19. század elején szorította ki a jegykendő ajándékozás hagyományát.

 

Az egyik leginkább elterjedt eljegyzési-esküvői gyakorlat szerint a férfi három gyűrűvel készülhet a férjjé válás útjára: kettő a menyasszonyt illeti, ebből egy díszesebb (a lánykéréshez és az esküvői ceremóniához), egy pedig mindennapi használatra alkalmas; saját magának pedig az utóbbi gyűrű párját készítteti el.

 

Azonban, mint a párkapcsolat más területein, itt sincsenek kőbe vésett szabályok: pár évtizede a karikagyűrűk túlnyomó többsége aranyból készült, ma azonban már a pár ízlése és fantáziája a meghatározó.

 

eMAekszer összeilleszthető szívvel díszített ezüst gyűrűpárja az eljegyzésen, az esküvőn és a hétköznapokban egyaránt csodálatos szimbóluma az összetartozásnak.

 


Formabontó és igényes megoldás vadócoknak ez a kovácsolt karikagyűrű-pár: ezüstből készült és párducmintás. (eMaekszer boltja)

A gyűrű színjátszós (műgyantából és rézfóliából kialakított) közepébe nézve átélhető az a végtelenségérzet, amit két egymást szerető ember érez, amikor összekapcsolódik a tekintetük... vagy legalábbis valami hasonló.

 

Pumedli színjátszós ezüstgyűrűjét egy  nyíl díszíti; frappáns ötlet a női párját kereszttel elkészíttetni (így a férfi és női nemet jelző szimbólumpárt kapunk).

Kispénzű, de lánglelkű lovagok szerelmi záloga lehet a szerelemkővel, a rózsakvarccal ékített míves drótékszer gyűrű (JulCatJewelry munkája).

 

 

A tibeti sorscsomó nagyon erős szimbólum: ez a gyönyörű alakzat az összetartozás és sorsszerűség jelképe. Akik ilyen szimbólummal pecsételik meg szövetségüket, kapcsolatukat magasabb szférákban köttetettnek érezhetik. 

 

A csodálatos ékszer Égszerész munkája.

Három féldomború karika fonódik egyetlen gyűrűvé Silverpig titokzatos, egyszerre bonyolult és puritán ezüstékszerén. Nagyon dekoratív és ötletes darab.

 

 

A klasszikus szépség jegyében fogant ez a csigás, matt ezüstgyűrű, mely mértéktartása mellett exkluzív külcsínnel hódít (Égszerész munkája).
Macsó férjjelöltek szemének kedves darab lehet ez a modern, városi életérzést sugalló, sallangoktól mentes gyűrű (Destiny karikagyűrűje).

SemperVivum letisztult gyűrűszettjének egyik darabját lápisz lazuli, az igazság, a megfontoltság és a felelősségteljes döntések köve díszíti.  Remek kabala egy igazi ásó-kapa-nagyharang történethez!

 

 


Miralgaar elegáns, kézzel kovácsolt nemesacél gyűrűjét valódi , természetes, navett csiszolású ametiszt díszíti.

 

Az ametiszt a józanság köve, a nemesacél az összetartozás erejének jelképe lehet: komoly és stílusos lovagok jegyajándéka.

Varabin a férfi és a nő egymást kiegészítő, egymást feltételező harmonikus egységét álmodta gyűrűbe a keleti jin-jang szimbólum felhasználásával.

 

Akik ezzel a szimbólummal erősítik meg szövetségüket, hitet tesznek amellett, hogy egyenrangú félként és valódi partnerként tekintenek egymásra.

Játékos és romantikus ötlet a turbékoló gerlepár díszítette gyűrű ajándékozása eljegyzéskor (Blinky alkotása). Ez a kis ékszer talán nem a legmegfelelőbb az esküvői ceremónia alatti használatra, de nagy becsben tartott, kedves emléke lehet a lánykérésnek.