Hódít az almapuncs!

Íme egy, a karácsonyi vásárok hangulatát idéző, aromás (ugyanakkor alkoholmentes, ezért gyerekbarát) forró ital hideg téli estékre.

 

 

Hozzávalók  (4 adaghoz)

 

1 l almalé (100%-os)

2 db fahéjrúd

6 db szegfűszeg

0,5 kávéskanál szegfűbors

1 narancsból nyert narancshéj

1 citromból nyert citromhéj

1 teáskanál méz (vagy cukor, ízlés szerint)

Elkészítés

 

A narancsot és a citromot nagyon alaposan megmossuk, és héját vékonyan lehámozzuk (ügyelve arra, hogy a fehér részt ne vágjuk le).

Az almalét lábasba öntjük, hozzáadjuk a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a szegfűborsot, valamint a narancs és a citrom héját.

 

Felforraljuk, és pár percig főzzük, majd forrón bögrékbe adagoljuk, és ízlés szerint mézzel vagy cukorral édesítjük.

 

Díszíthetjük almakarikákkal vagy alma chips-szel is.