Íme egy, a karácsonyi vásárok hangulatát idéző, aromás (ugyanakkor alkoholmentes, ezért gyerekbarát) forró ital hideg téli estékre.
Hozzávalók (4 adaghoz)
1 l almalé (100%-os)
2 db fahéjrúd
6 db szegfűszeg
0,5 kávéskanál szegfűbors
1 narancsból nyert narancshéj
1 citromból nyert citromhéj
1 teáskanál méz (vagy cukor, ízlés szerint)
|
 |
 |
Elkészítés
A narancsot és a citromot nagyon alaposan megmossuk, és héját vékonyan lehámozzuk (ügyelve arra, hogy a fehér részt ne vágjuk le).
Az almalét lábasba öntjük, hozzáadjuk a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a szegfűborsot, valamint a narancs és a citrom héját.
Felforraljuk, és pár percig főzzük, majd forrón bögrékbe adagoljuk, és ízlés szerint mézzel vagy cukorral édesítjük.
Díszíthetjük almakarikákkal vagy alma chips-szel is.
|