Kandírozott ibolya?
Miért is ne? Hiszen egyre trendibbek az ehető virágokból készült nyalánkságok (lásd levendulás csokoládé vagy fagylalt) így amíg tart az ibolya-szezon, mi is kipróbálhatjuk ezt a különlegességet!
Tudtad, hogy az angol királynő kedvence az ibolyás bonbon, amit London egy kis utcájából, kedvenc kézműves csokoládé gyártó cégétől szokott megrendelni? A bonbonokat pedig éppen ilyen, cukrozott ibolyák díszítik! |
|
Amire szükséged lesz:
-egy csokor ibolya, minél tisztább környezetben gyűjtve, hosszú szárral
- egy tojás fehérje
- porcukor leszitálva |
|
Az ibolyákat a száruknál fogva mártsuk először a villával kissé fellazított tojásfehérjébe, majd rázzuk le a felesleget. Ezután mártsuk őket a porcukorba, hogy mindenhol jól rátapadjon. |
|
A becukrozott virágokat helyezzük sütőpapírra, majd meleg, jól szellőző helyen hagyjuk száradni. A megszáradt ibolya fejeket törjük le a szárakról, és jól szellőző dobozban tároljuk felhasználásig. Különleges sütemények, bonbonok, fagyik díszeként használjuk!
Az eredeti receptet itt olvastuk. |