Kandírozott ibolya?

Miért is ne? Hiszen egyre trendibbek az ehető virágokból készült nyalánkságok (lásd levendulás csokoládé vagy fagylalt) így amíg tart az ibolya-szezon, mi is kipróbálhatjuk ezt a különlegességet!

Tudtad, hogy az angol királynő kedvence az ibolyás bonbon, amit London egy kis utcájából, kedvenc kézműves csokoládé gyártó cégétől szokott megrendelni?

A bonbonokat pedig éppen ilyen, cukrozott ibolyák díszítik!

Amire szükséged lesz:

 

-egy csokor ibolya, minél tisztább környezetben gyűjtve, hosszú szárral

 

- egy tojás fehérje

 

- porcukor leszitálva

Az ibolyákat a száruknál fogva mártsuk először a villával kissé fellazított tojásfehérjébe, majd rázzuk le a felesleget.

Ezután mártsuk őket a porcukorba, hogy mindenhol jól rátapadjon.

A becukrozott virágokat helyezzük sütőpapírra, majd meleg, jól szellőző helyen hagyjuk száradni.

A megszáradt ibolya fejeket törjük le a szárakról, és jól szellőző dobozban tároljuk felhasználásig. 

Különleges sütemények, bonbonok, fagyik díszeként használjuk!

 

Az eredeti receptet itt olvastuk.