Készíts velem pókhálós fülbevalót!

Meghívást kaptál egy Halloween bulira, de még nem tudod, mit viselj? Legyél Te a party sztárja ezzel a vadító pókhálós fülbevalóval! Most megmutatjuk, hogyan készítheted el Te is!

Kis drótékszeres tudással Te is könnyedén elkészítheted magadnak ezt a vagány pókhálós fülbevalót.

A hozzávalókat beszerezheted akár az Alkotók boltján!

 

Amire szükséged lesz a fülbevalóhoz:

 

- vastagabb ezüst drót (kb. 35 cm)

- nagyon vékony ezüst drót (kb. 4,5 m)

- egy kisebb és egy nagyobb, fekete gyöngy

- ezüst fülbevalókapcsok

- fogók

 

Első lépésben készítsük el a pókháló vázát a vastagabb drótból! Vágjunk le három, kb. 5 cm-es darabot, majd a végüket szépen zárjuk le egy-egy hurokkal a képen látható módon.
A három drót darabot rendezzük el csillag alakban, majd a közepüket rögzítsük szorosan a vékony drótból vágott, 2 m-es szál segítségével.
Miután megbizonyosodtunk arról, hogy a vastag drótvégek egyenlő távolságban helyezkednek el egymástól, a vékony dróttal körbe haladva kezdjünk el hurkokat tekerni a vastag drótvégek köré a a képen látható módon.

Ezt folytassuk addig, míg el nem értük a vastag drótvégeket; ha időközben elfogyna a vékony drótunk, bátran toldjuk meg, nem fog látszódni!

Egy pár fülbevalóhoz készítsünk két ilyen pókhálót, ha csak medált szeretnénk, akkor egy is elég lesz.

A pókhálók közül az egyikre tehetünk egy lesben álló pókot is! Ehhez vágjunk le a vastag drótból egy rövid darabot, hajlítsunk hurkot a végére, főzzük rá a nagyobb és a kisebb gyöngyöt, majd egy másik hurokkal zárjuk le. A lábakhoz vágjunk le négy , kb. 5 cm-es darabot a vékony drótunkból, melyeket összefogva tekerjünk körbe a fejtor és a potroh találkozásánál. Az így kialakított lábakat aztán az egyik pókháló szálai közé dolgozzuk el óvatosan.

A kész pókhálók egyik hurkába tegyünk ezüst fülbevaló akasztókat.

 

Íme a kész fülbevalónk, indulhat a buli!