Klímabarát közlekedés!

Hazánk idén tizennyolcadik alkalommal csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez, melynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az idei év mottója: „Klímabarát közlekedés mindenkiért”.

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampány 1998 óta minden évben szeptember 16- 22. között Európa országaiban megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely felhívja a figyelmet:

- a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra

- a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására

- a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire

- a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó embereket, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe.

Spórolj időt, és ne feledd: egy jó autó 10-20 évig szolgál, de az egészséged akár 100 évig is! Tegyél egy próbát kerékpárral, gyalog, vagy közösségi közlekedéssel, és fedezd fel újra a településed szépségeit! A dugóban ülve nem lehet levezetni a napi feszültséget, miért ne éreznéd hát jobban magad? Ráadásul mindezt a környezeted és az egészséged is meghálálja!

Kellemes autómentes közlekedést kívánunk mindenkinek!