Konyhai kikelet

Ne zárd ki a beköszöntő tavaszt a lakáson kívülre, engedd be a napfényt, és vele a színeket, vidámságot, illatokat, kezdeményezőkészséget, inspirációt, egyszóval mindazt, ami ezt az évszakot annyira vonzóvá teszi! A konyha sok családban központi hely: cikkünkben olyan ötletadó tavaszköszöntő konyhai tárgyakat mutatunk be, melyeket ügyes kezű konyhatündérek maguk is megvalósíthatnak; de meg is vásárolhatók itt a Meskán!

Virágba borul az asztal, ha a poháralátétek színes virágokat formáznak! A horgolt változat előnye, hogy kímélő, kézi mosással tisztítható, így sokáig használható.

 

A képen látható csokrot HurkaCuccok boltjában találtuk.

A virágok mindenhol felüthetik a fejüket: hagyjuk, hadd kússzanak rá a tányéralátétekre is! Strapabíró anyagból érdemes őket varrni, de izgalmas hatás érhető el, potpurri-szirmok A3 méretű fóliák közé lamináltatásával.

 

A képen Rozsamoni üde, margarétás alátétei láthatók.

 

 

 

A muffin az egyik legsokoldalúbb süti, ráadásul elkészítésével még a kezdő háziasszonyok is megbirkóznak. Még kívánatosabb lesz az ínycsiklandó falat, ha csini ruhát kap!

 

 

A képen szereplő cukorfalat ruha-stylistja HangaHandMade volt, ő horgolt neki kosárkát.

 

Élmény a bevásárlás, ha a piacon megjelenő primőröket és betevő vitaminforrásainkat egy sikkes, romantikus-bolondos tavaszi vászonszatyorba tesszük!

 

A képen látható apró virágos bevásárlószatyrot a CifraKézművesBolt kínálatából választottuk.

A teázást meghitt ésbohém szertartássá változtatja, ha a filtereket Tea mama köténykéjéből vesszük ki hozzá.

 

A képen látható teakínáló anyó JuditVarrodája műhelyben született.

A hobbi- vagy háztartási boltokban kapható fa szalvétatartónak és só-bors szóróknak festéssel vagy szalvétatechnikával adhatunk üde tavaszi kinézetet.

 

A képen Katyimatyi alkotásáról mosolyog a napocska a terítékre.

Pici befőttesüvegekből egész fűszertartó-kollekciót kreálhatunk: fessünk a tetejükre színes, egyszerű mintát, kössünk rájuk apró kendőt, a tartalmukat jelzó papírtáblácskát pedig zsineggel erősítsük a karimájukra!

 

Szappanbuborekda pöttyös üvegecskéiben saját termesztésű fűszer lapul, oldaluk is pöttyökkel van gravírozva.

Az unalmas evőeszköznyeleknek hőre keményedő gyurmából készíthetünk fantáziadús, színes és vidám burkolatot. Ugye, téged is jobb kedvre derített ez a színkavalkád?

 

A képen látható szivárványos kanálcsapat Brita5 munkája.

 

A hűtőmágnesek megjelenése óta sok családnál a frigó üzenőtáblává lényegült át.

Fa lapocskák, ragasztó és mágnesszalag: mindössze ennyi kell hozzá, hogy gyűjteményünket saját kezőleg készített darabokkal gyarapítsuk. Már csak azt kell eldönteni, hogy mivel és hogyan mintázzuk a felületet: fessük be? Rajzoljunk rá? Szalvétatechnikával díszítsük?

 

Carla képen látható Világváros-kollekcióján a grafikák kasírozva vannak.

Ha van egy érdekes formájú üveged, vétek lenne meztelenül hagynod. Alapozd világos színnel, majd pingálj rá vagy mintázd szalvétatechnikával! A megfelelő lakkozást ne feledd, így az alkotás nem jön le az első mosogatás alkalmával.

 

Libelle nőcis-rózsás üvege (a képen) nemcsak a konyhában, a fürdőszobában is igazi díva lehet!

Vibrálóan csalafinta és rusztikus hatást kell ez a zsineggel körbetekert üveg, amit már kézbe venni is élvezet! Jól érzi magát benne a bor, a pálinka, a szörp, a balzsamecet vagy az olaj.

 

Pötyike ilyen zsinóros palackokat készít, a mintát szalvétatechnikával hordta fel rájuk gondosan, az eredmény a képen megcsodálható.

 

Tavasszal ne üljünk otthon, de ha útra kelünk, az útravaló csomagolásával ne terheljük a környezetet. A tépőzárral záródó, viaszosvászonból készült elemózsiás táska strapabíró, könnyen tisztítható és sokáig használható újra és újra.

 

A képen Bensi ugyitatyója pompázik. Igazi hangulatfelelős a kis pöttyös!

 

 

Hamarosan jön a piknikszezon, fogadd felkészülten! Addig pont megvarrhatod ezt az evőeszköztartó tokot, így a szabad ég alatt feltálalt ebédnél már minden kéznél lesz!

 

A képen látható fiatalos darabot Zsannazsu készítette.

Tavasszal hajlamosak vagyunk az újításokra, így új receptek kipróbálására is könnyebben adjuk a fejünket. Jó, ha kéznél van hozzá egy konyhai jegyzetfüzet: aki a fűzést meg tudja oldani, maga válogathat saját noteszéhez gyönyörű papírokat, a borítót pedig scrapbook-technikával formálhatja meg. Ezután már csak spirálozni kell, és kész is!

 

Eszter139 konyhai noteszeinek (a képen) sem kell félniük attól, hogy nem írják teli a lapjaikat.

 

Vidám tavaszolást a konyhában!