Legyen neked is zöld esküvőd!

Igyekszel környezettudatosan élni a hétköznapokban? Szelektíven gyűjtöd a szemetet, lekapcsolod magad után a villanyt, nem folyatod feleslegesen a vizet, és éjszakára kikapcsolod az árammal működő kütyüket? Ha neked is fontos a környezetünk védelme, legyél Te is “zöld ara” és varázsold környezetbaráttá az esküvőd! Sok kicsi sokra megy, így ha már az egész apró dolgokba is bele tudod csempészni az öko elvet, máris sokat tettél a környezet kímélése érdekében!

 

 

Meghívó

 

2015-öt írunk, kevés olyan ember van, akinek ne lenne e-mail-es elérhetősége; így hát bár

tény, hogy egy hagyományos esküvő alapvető eleme a csipkés, arany betűkkel írott meghívó, de a számítógép segítségével is fantasztikus grafikai megoldásokatlehet alkotni, így az elektronikus levelet megnyitva is tátva maradhat a rokonok, barátok szája.

Természetesen vannak helyzetek, amikor elkerülhetetlen a klasszikus meghívók küldése, hiszen a távoli, rég nem látott rokonok, vagy az idősebb generáció esetében illik a papír alapú megoldást választani, ebben az esetben azonban csináltasd azokat újrahasznosított papírból!

 

 

 

 

Helyszín

 

Tavaszi és nyári esküvő esetén a szertartás helyszínéül válassz valamilyen természeti környezetet, legyen az egy kis erdő, egy zöldellő rét a város tetején, ahonnan gyönyörű panoráma tárul a násznép elé, vagy épp egy hangulatos kis tópart. Nincs szebb dekoráció a természetnél!

 

Azonban itt sem kell lemondanod az esküvő alaptémájaként választott színről, hiszen csodásan tud mutatni a fákról lelógó színes, újrahasznosított krepp-papír!

 

Ha van rá lehetőség, a szertartás és a vacsora helyszíne legyen gyalogtávra egymástól, hogy a nászseregnek ne kelljen autóval mennie egyik helyről a másikra, de a legjobb, ha egy és ugyanazon helyen kerül megrendezésre mindkettő!

 

 

 

Ruha

 

Valószínűleg azt már akkor tudod, hogy milyen lesz az esküvői ruhád, amikor még se az időpont, se a helyszín nincs meg.

Igazán környezetbarát viszont csak akkor leszel, ha olyan ruhát választasz a nagy napra, melynek alapanyaga döntően pamut.

Ha teheted, vedd meg vagy készíttesd a ruhát, hiszen a bérelt darabokat bivalyerős vegyszerekkel tisztítják.

 

Próbálj olyan ruhát választani, amelyet némi átalakítással más alkalmakkor is fel tudsz venni.

 

 

Dekoráció

 

A dekort a papír mellett egészítsd ki szövettel: az ültetőkártyák kis szövetlapok legyenek, melyekre filccel írod fel a neveket, a papír szalvéták helyett pedig válaszd a kimosható változatot.

De akár a menyasszonyi csokor is készülhet horgolt virágokból!

Ha ragaszkodsz a virágokkal való díszítéshez, mindenképpen idényvirágokat és nálunk is megtalálható fajtákat válassz, hogy ne külföldről kelljen ideszállíttatni őket.

 

Romantikus hangulatot teremt az asztalokon címkézetlen borosüvegben elhelyezett néhány szál virág is, de a legjobb, ha cserepes virágokkal oldod meg a dolgot! 

 

Köszönőajándék

 

Bájos ajándék lehet a vendégeknek egy üveg méz vagy lekvár, de akár egy kisméretű cserepes virággal is köszönetet mondhatsz nekik, amit aztán otthon akár el is ültethetnek.

Ezek az apróságok asztaldekorációnak is kitűnőek lehetnek!

 

Az apró batyuba rejtett illatos fűszer is aranyos és hasznos ajándékötlet, és még környezetbarát is, ha szalmazsákból készíted.

 

A teljes cikket itt találod!