Március 20. a macaron világnapja!
Aki kóstolta, az valószínűleg örökké a rabjává vált! Akinek pedig még nem volt szerencséje ehhez a különleges édességhez, az ma, a macaron világnapján mindenképp vegyen magának! Nem fogja megbánni!
Macaront feltehetően Velencében, a 14-15. században készítettek először. Akkoriban minden édességet macaronnénak hívtak, amit darált mandulából, vagy más olajos magból és tojásfehérjéből készült. De mivel francia cukrászok alkották meg mai formáját, ezért az ő konyhaművészetük remekművének számít.
A macaronkészítés precizitást és felszerelt konyhát igényel, és az is lehet, hogy csak sokadik próbálkozásra sikerül a megfelelő állagú és ízű desszert, de igazán megéri a cécót!
Minden év március 20-án tartják szerte a világon a Macaron Napot. Magyarországon több cukrászda is megemlékezik a jeles napról, és Budapesten versenyt, valamint kiállítást is szerveznek.
Ínycsiklandó macaronok a Meskán: