Miért hordunk ékszert?

Erre a kérdésre igencsak sok választ hallottam már: valamilyen alkalomra kaptam, emlék, örökség, a vallásom miatt hordom, egy bizonyos ásvány a horoszkópom miatt, egyszerűen csak megtetszett és megvettem stb. Ebből a felsorolásból az utóbbi választ érdemes jobban elemezgetni. Vagyis, mi alapján választunk saját magunknak ékszert? Itt is különböző megoldások lehetségesek. Van, aki csak a kedvenc színe alapján választ; van, aki az érdeklődési köre alapján (zene, állatok stb.).

Garbóhoz

Bármilyen elv alapján választunk is, még mindig lehetnek olyan szempontok, amiket nem vettünk figyelembe.

Véleményem szerint ékszereket hordani fontos.

Jelentéktelennek tűnhet, de az összhatásban komoly szerepet játszik! Minden öltözékhez érdemes egy hozzá illő ékszer szettet vagy egy különálló darabot választani, ami erősíti az összképet. Garbóhoz mindenképpen hosszú nyakláncot javasolnék, ami lehet gyöngysor, de lehet nagy medálos is, és egy kisebb fülbevalót, ami passzol a nyaklánchoz. 

 

Szintén garbóhoz ajánlanám az extrém hosszú fülbevalókat, ami vállnál lejjebb ér. Ez esetben nyaklánc nem kell, inkább karkötő és gyűrű viseletét ajánlanám. Kerek nyakú felsőkhöz szűkebb nyakláncok vagy nyakpántok illenek, míg egy V kivágású ruhadarab esetében kicsit hosszabb ékszer előnyös, ami a ruha kivágását nem éri el.


Kerek nyakú felsőhöz A hétköznapokban egy egyszerű póló-farmer kombinációhoz is találhatsz jó ékszert. Nem kell mindig elegánsan öltözni azért, hogy viselhesd. Ilyenkor egy zsinórból font karkötő, egy kaucsuk nyaklánc vagy egy kisebb bolondos, színes fülbevaló pont ideális választás lehet számodra.
Egy jól kiválasztott öltözet egy hozzá illő ékszer szettel és sminkkel mindig tuti recept. Garantáltan észrevesznek a kisugárzásod miatt. A hangsúly pedig nem az árakon van! Vannak olyan helyzetek, amikor egy drága aranylánc a legjobb választás, de a hétköznapokban érdemes variálni a bizsu ékszereket. Nyilván nem az fog feltűnni az embereknek, hogy mennyire jó nyakláncod van, hanem az az érzés, amit kifelé sugárzol. 

V nyakúhoz
Ha indulás előtt a tükörbe nézel és látod, hogy tökéletes az összhang, akkor ezt az érzést magaddal viszed és ezt mások is érezni fogják. Teljesen mindegy, hogy csak a sarki boltba ugrasz-e le kenyérért vagy éppen tárgyalni mész. Olyan ékszereket válassz, amik kényelmesek számodra, nem feszengsz a viselésük közben és abszolút erősítik a jellemedet!

A lényeg tehát az, hogy ne azért vegyél meg egy fülbevalót, hogy valami legyen a füledben vagy, mert pont le volt árazva és ráfogod, hogy jó lesz egynek.

Ne divatból hord! Használd az ékszereket önkifejező eszközként a ruháiddal és egyéb dolgaiddal együtt!

Sportosan