Süssünk tortillát!

Népszerű tévhit, hogy ha van, amit tényleg nem érdemes otthon elkészíteni, akkor az a tortilla. Mert úgyis száraz és törékeny lesz, minek hát szenvedni vele, amikor a boltban tökéletes tortillákat lehet kapni? Hatalmas tévedés! Egy tökéletes recept alkalmazásával a bolti verzióknál sokkal finomabb végeredményt kapunk - állományjavítók nélkül!

És innentől kezdve a fantáziánkra van bízva, hogy mit kezdünk a friss, házi tortillánkkal: készülhet belőle quesedilla, huevos rancheros, burrito, de mártogathatjuk szimplán guacamoléba, vagy összedobhatjuk belőle a világ legfinomabb fajitasát.

 

 

 

Hozzávalók a  tortilla tésztához:

 

375 g liszt

1 tk sütőpor

2 tk só

2,5 dl langyos víz

8 cl étolaj

liszt a nyújtáshoz

A kisült tortillákba ezek után sokféle töltelék kerülhet; guacamole, babpüré, tejföl, kaliforniai paprika, salsa, apróra vágott nagyma, csípős jalapeno paprika, reszelt sajt, grillezett csirkemell csíkok vagy sült darálthús.

A guacamole receptje:

 

1 nagy érett avokádó

1/4 vöröshagyma

1/2 lime frissen facsart leve

1 kis csomó koriander (szára is)

kevés só

 

A guacamoléhoz az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, a húsát tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a nagyon finomra, majdnem krémesre, vágott hagymát,  a lime levét, a finomra aprított koriandert, megsózzuk és villával összetörtjük.

 

Paradicsom salsa:

 

2 paradicsom

4-5 koktélparadicsom

1 lilahagyma

1 csilipaprika

1 csomó friss koriander (szára is)

1/2 lime frissen facsart leve

bors

2 gerezd fokhagyma

 

Az összes hozzávalót késes aprítógépbe tesszük és durvára aprítjuk.