Süssünk tortillát!
Népszerű tévhit, hogy ha van, amit tényleg nem érdemes otthon elkészíteni, akkor az a tortilla. Mert úgyis száraz és törékeny lesz, minek hát szenvedni vele, amikor a boltban tökéletes tortillákat lehet kapni? Hatalmas tévedés! Egy tökéletes recept alkalmazásával a bolti verzióknál sokkal finomabb végeredményt kapunk - állományjavítók nélkül!
![]() |
És innentől kezdve a fantáziánkra van bízva, hogy mit kezdünk a friss, házi tortillánkkal: készülhet belőle quesedilla, huevos rancheros, burrito, de mártogathatjuk szimplán guacamoléba, vagy összedobhatjuk belőle a világ legfinomabb fajitasát.
|
Hozzávalók a tortilla tésztához:
375 g liszt 1 tk sütőpor 2 tk só 2,5 dl langyos víz 8 cl étolaj liszt a nyújtáshoz |
|
![]() |
A kisült tortillákba ezek után sokféle töltelék kerülhet; guacamole, babpüré, tejföl, kaliforniai paprika, salsa, apróra vágott nagyma, csípős jalapeno paprika, reszelt sajt, grillezett csirkemell csíkok vagy sült darálthús. |
A guacamole receptje:
1 nagy érett avokádó 1/4 vöröshagyma 1/2 lime frissen facsart leve 1 kis csomó koriander (szára is) kevés só
A guacamoléhoz az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, a húsát tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a nagyon finomra, majdnem krémesre, vágott hagymát, a lime levét, a finomra aprított koriandert, megsózzuk és villával összetörtjük. |
|
![]() |
Paradicsom salsa:
2 paradicsom 4-5 koktélparadicsom 1 lilahagyma 1 csilipaprika 1 csomó friss koriander (szára is) 1/2 lime frissen facsart leve só bors 2 gerezd fokhagyma
Az összes hozzávalót késes aprítógépbe tesszük és durvára aprítjuk. |