Szeretet-kulcstartó

Hol van már karácsony? Bizony rég elmúlt, de egy szívhez szóló apróság ajándékozására mindig találunk apropót: szülinapot, névnapot, csakúgy-napot, évfordulót. Ha valami személyeset akarunk adni, ez az egyszerűen elkészíthető kulcstartó a lehetőségek széles tárházát kínálja: egyrészt, kulcsa mindenkinek van. Másrészt, a díszítését a megajándékozott ihleti.

Ehhez a kis kiegészítőhöz pár szabad órán és alapvető varrástudáson kívül szükség lesz szaténszalagokra, ollóra, cérnára, hímzőfonalra, tűre, vattára vagy flízre, kulcstartókarikára és két ugyanakkora filckorongra.

 

Az alapanyagokat is aszerint válogassuk össze, hogy milyen stílusú és hangulatú kulcstartót szeretnénk készíteni, és hogy mit is szeretnénk rá hímezni. Az itt bemutatott példány leendő gazdája például a bohém Párizs szerelmese.

 

 

Az egyik filckorongra hímezzünk feliratot, mintát, vagy a kettő kombinációját a hímzőfonallal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Díszíthetjük szaténmasnival, papírból kivágott képpel, gombbal, vagy akár kis fém fityegővel is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik korongra varrjunk föl titkosöltéssel (úgy, hogy az anyag másik oldalán ne látszódjon) egy darab szaténszalagot félbehajtva, közepében a kulcstartókarikával. Célszerű duplaszállal varrni, hogy tartósabb legyen.

 

 

 

 

 

 

 

Tegyünk a két korong közé több réteg vattát vagy flízt: ne ijedjünk meg, hogy dundi lesz, hiszen úgyis összenyomódik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varrjuk össze a korongok széleit pelenka-, vagy egyszerű fércöltéssel, és voila: előállt a kulcstartó!

 

A leírás alapján varrhatunk kitűzőt vagy tűpárnát is, kinek mire van ízlése vagy igénye - a szeretettel készített holmiknak mindig megbecsült helyük lesz az otthonban; vagy éppen a kulcstartón.