Trendi gyűrű lépésről lépésre

Készíts magadnak egyedi ékszert pár perc alatt! Csupán néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükséged, no meg egy kis kézügyességre és máris van egy trendi kiegészítőd a tavaszi-nyári szezonra. Kísérletezz bátran a mintával és lepd meg barátnőidet is egy-egy szuper darabbal!

Amikre szükséged lesz:


- 1mm vastagságú drót

- 0,4 mm vastagságú drót

- 2 szem tetszőleges színű, 8mm-es gyöngy

- laposfogó és csípőfogó

- gyűrűmérce vagy egy akkora körméretű hengeres tárgy, mint az ujjad, pl. egy vastagabb filctoll

1. lépés

Először is fogd a hengeres tárgyat (én egy közepesen vastag filctollat használtam, az pont akkora volt, mint az ujjam) és csavard köré az 1 mm-es drótot. Nem kell teljesen körbe érnie, maradjon egy kis hely a két vége között. Vágd le a maradék drótot, hogy egy nyitott gyűrű formát kapj.

Húzd fel a drót egyik végére a gyöngyöt és a laposfogó segítségével 2-3 mm-nyi drótot hajlíts visszafelé, mintha egy picike kört akarnál hajlítani a gyöngy végére. Nekem most csak fogakkal ellátott laposfogó volt kéznél, de ha van rá lehetőséged, használj sima felületű lapos fogót, hogy ne karcold meg a drót felületét.

2. lépés

3. lépés

Ismételd meg a másik oldalon is az előbbi lépést. Ne aggódj, ha a gyöngyök még csúszkálnak a gyűrűn, mert a következő lépésben fogjuk őket rögzíteni!

Most vágj le kb. 50-60 cm-t a 4 mm-es drótból és tekerd körbe vele a gyűrűt. Az első tekerésnél hagyhatsz egy kis farkincát, azt majd később eldolgozzuk. Ügyelj rá, hogy szoros, egyenletes sorok legyenek, ne látszódjon ki a vastagabb drót a vékonyabb alól.

4. lépés

5. lépés

Ha úgy érzed, hogy nem elég  szoros, akkor a fogóval összenyomhatod kicsit a sorokat, hogy szépen egymás mellé rendeződjenek. Amikor végigértél, csípd le a maradék drótokat és a kiálló kis végeket lapítsd oda a fogóval. Erre azért van szükség, hogy ne szúrja meg a kezed, ahogy viseled a gyűrűt.

 

 

Elkészült az egyszerű, mégis trendi ékszered!

Ha tetszett a minta, próbáld ki többféle formájú és méretű gyönggyel is!

 

Kész!