A magas hőmérsékleten kezelt tej (pasztőrözött), nem alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kalcium?klorid (CaCl2) oldattal kalcium ionokat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej alvadását elősegítsd.
10 liter tejhez 1 g kalcium?klorid szükséges. Nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban.
A vegyület kristályos, jobb, ha először készítesz egy vizes oldatot belőle. Ehhez felforralt, majd visszahűtött vizet használj.
A kalcium?klorid kristályos vegyület, vízzel nagyon jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, ezért viszont nagy intenzivitással köti meg a vizet. A kalcium?kloridot mindig jól zárható dobozban tárold!
A kalcium?klorid felhasználása sokrétű. Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják.
Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása.
Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium?klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.
Túl sok maradt belőle, de hátha éppen valakinek szüksége van rá...
Egy adag 20 gramm (zacskóba csomagolva). De ha többet vagy kevesebbet szeretnél, írj belső üzenetben és kimérek annyit!
A készleten lévő termékeket fizetés után azonnal postázom, így 1-3 napon belül megérkezik hozzád. Ha egyedi megrendelésed van, természetesen várnod kell, míg elkészítem neked, ám ezt úgyis megbeszéljük a tervezés során.
Fizetni előreutalással vagy postai utánvéttel tudsz. Az adatokat belső üzenetben egyeztetjük.
Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
|
Egy termék |
Több termék |
Személyes átvétel
|
0 Ft |
0 Ft |
háztól-házig futár előrefizetéssel
|
3 260 Ft |
3 260 Ft |