Gyerekszoba lakberendezés

Otthonunk átalakítása ha kisbaba érkezik a családba. Gyerekszobai praktikák a 3 gyermekes Mofactory-tól.

A napokban a gyerekszobákról fogok írni több részletben. Nekünk három 6 év alatti gyermekünk van, de már most kezdjük érezni, hogy az újszülött és kisbabaszoba egészen más, mint a nagygyerekszoba, így rögtön 2 kategóriára oszthatjuk a gyerekszobákat.


Először a kisbabaszobákról és annak berendezéseiről lesz szó.

 

Amikor egy gyermektelen nő megtudja, hogy kisbabát vár és édesanya lesz belőle, az egy egészen különleges érzés. Egyedülálló és megismételhetetlen, mert az első. Ismeretlen és felelősségteljes érzés. Valamit tenni kell. Az egész terhesség arról szól, hogy valami olyasmire próbál felkészülni a leendő család, amiben nulla tapasztalata van. Mondják, hogy mi lesz, de akkor sem tudjuk még elképzelni sem. Azt tudjuk, hogy körülbelül ekkor és ekkor fog születni egy újabb ember, a mi kisbabánk lesz és elképzeljük, hogy mire is lesz majd szükségünk, hogy ellássuk majd a kicsit. A nőkben ilyenkor előtör a fészekrakó hajlam. Elsődleges szempont nekik ösztönösen, hogy a babát biztonságos helyre vihessék. Mivel az asszonyokban kódolt készség az otthonos fészek kialakítása és a babavárás is erre ösztökéli őket, egyértelmű, hogy ebből gyerekszoba (gyereksarok) lesz.

Mivel a gyerekszobát általában még az első baba megszületése előtt, a terhességi szakaszban kialakítjuk, amikor még nincs saját tapasztalatunk, leírom, hogy 3 baba után számomra egy gusztusos babaszoba miből áll:

 

Egy szép tágas, világos, egészséges levegőjű szobából

 

Semmi cigifüst, hangos beszűrődő zajok egy focimeccsről a szomszéd szobából, penész vagy morzsák :-))

Magamból kiindulva legrosszabb esetben ez úgy is megfelel, ha a lakásunk, vagy házunk bármely szegletét elkülönítjük.

 
 

Egy csodálatos ruhásszekrényből

 

 
Külön fakkokkal az icipici zokniknak, bodyknak, harisnyáknak, rugdalózóknak, hálózsákoknak. Külön akasztós rész a "kimenő" ruháknak.
Ez akkor a legszebb, ha magunk mondhatjuk meg, milyen beosztást és kiegészítőket kérünk a szekrénybe.
Részemről fiókpárti vagyok.
A fehér éppúgy gyönyörű fiúknak és lányoknak is, de természetesen mindenkinek egyéni ízlése van és a babaszobának harmóniában kell lennie a lakás többi részével is.
 
 
A következő bejegyzésben a pelenkázó komódokról lesz szó, tartsatok velünk!

Addig is jó tervezgetést és ne felejtsétek el, hogy ez életetek legszebb időszaka minden nehézséget leszámítva. 

 

Vektorp - Ruhásszekrény, Meska Muveszmami - Újraálmodott gyerekbútor, Meska KTimcse - Kézzel festett, felújított lovas kislány szekrény, Meska
Aranycerna - Vállfaszett, Meska Mofactory - Festett vállfa, Meska Herisson - Horgolt, rózsás vállfák, Meska
Kismanka - Szörny mintás textil tároló, fodorral, Meska Livroza - Textil tárolók, Meska Krisztinnah - Fali tároló, Meska