Ötletbörze hedonistáknak

Vannak napok a tél során, amikor óhatatlanul is tartósan beszorulunk otthonunk falai közé. Sokak aktivitása februárra már rekord mélységekbe zuhan, adjuk át hát magunkat lelkiismeret-furdalás nélkül a lustálkodásnak és a hedonizmusnak! Hogy mivel tehetjük a lakást személyes wellness-szállóvá és az otthon töltött órákat vakációvá? Erről szól ez a bejegyzés.

Az otthoni komfortérzetet az elegáns stílus jelenléte nagyban meg tudja dobni: ha szem előtt tartunk pár alapszabályt, még csak komolyabb költségekbe sem kell vernünk magunkat, hogy a lakásba némi fényűzést csempésszünk.

 

Az elegáns stílus ismérvei a visszafogottság és igényesség, jellemző kellékei a nehéz, minőségi drapériák és textilek, a klasszikus tömörfa bútorok, a kovácsoltvas tárgyak. Ezeket nem kell feltétlenül újonnan beszereznünk, a bolhapiacon kedvező áron juthatunk hozzájuk, sőt, néha a pincében vagy a padláson is kallódik egy-egy felújításra váró, csodaszép darab.

 

Az elegáns stílusú lakásokban egyes helyiségek vagy életterek különösen hangsúlyosak és gondosan kialakítottak: az étkező közösségi színtér, az íróasztal és vele a dolgozószoba reprezentatív környezet, az ágy a pihenés szentélye, a mellékhelyiségek pedig cseppet sem mellékesek. Ha az erkély, az előszoba, az íróasztal környéke vagy az étkező eleganciát sugall, az a teljes lakókörnyezetet is átminősítheti.

 

Ötletek elegáns belső térre...


Az otthoni wellness és kényeztetés terepe kétségkívül a fürdőszoba: adjuk meg a módját az itt eltöltött időnek, hogy a tisztálkodás valódi spa-élménnyé váljon!

 

A gondosan megválasztott, természetes összetevőkből készült pipereholmik és kellékek mellett sokat lendít az összképen egy-egy mozaik a falon, az ázsiai stílusú kiegészítők használata, vagy egy üde színfoltot jelentő növény jelenléte. Érdekes és izgalmas megoldás a kavicságyon nyugvó kád, vagy a padlón elhelyezett, talpmasszírozásra is alkalmas kavicsmozaik.

 

 

 

Így lesz spa-szentély egy fürdőszoba...

Az otthon személyességét, egyedisége sava-borsát a dekoráció adja: a legegyszerűbb kellékek a díszítéshez a képek. Ha a szép emlékeinket őrző képek rendszeresen szem előtt vannak, az közérzetünkre is jótékony hatással van, ráadásul a képek kimeríthetetlen forrásai a játékos kreativitásnak: rendezzük újra őket, vagy alkossunk belőlük! Különleges hatást érhetünk el, ha nagyméretű fotót több darabra vágva és részenként bekeretezve mozaikszerűen rendezünk el a falon. Az ablakok és ajtók természetes keretet adhatnak egy családi fotómontázsnak, az óra számlapja köré elrendezett fényképek pedig mosolyalbummá varázsolják a mutatók monoton fogócskáját. A fotónegatívokkal és egy megfelelő fényforrással pazar fény-kép-játékot kerekíthetünk hangulatvilágításként: merjünk kísérletezni, hiszen nemcsak az eredmény, hanem az alkotó folyamat is öröm forrása!

 

Hangulatkeltés képekkel...

TALÁLJ KOMFORTÉRZET-NÖVELŐ CUCCOKAT A MESKÁN!
 

A cikket illusztráló termékek alkotói:

 

Zsopa

Rokamoka

Edian

Nadler

Naturila

Saandica

Benci

Fanyuvaszto

Kemcsi

Zoldeszti