Ruhaköltészet a nagy napra

Az esküvők egy kicsit olyanok, mint a divatbemutatók, mert ilyenkor tényleg mindenki a legjobbat akarja kihozni magából az öltözködést illetőleg. A menyasszony van talán a legnehezebb helyzetben, ő ugyanis (remélhetőleg) az esküvői ruhát nem fogja még egyszer felvenni - kivéve, ha olyan rucit választ, amit nem kell naftalinba téve kiállítási darabként kezelnie a jövőben. Vetünk egy pillantást a meskás felhozatalra, gondolva a meghívottakra is.

Mivel a férfiak öltözete az esküvőn is az obligát öltöny-ing-nyakkendő kombináció, a cikkben kifejezetten a hölgyekkel foglalkozunk.


Brokat ruhája ötvözi a klasszikus habosbabos menyasszonyi ruhaklisét a modern, kicsit feslett és merész fazonokkal. Így jött létre ez a szexisen romantikus araöltözet, amit esküvő után is felvehet az asszonyka: csak a hozzá hordott ékszerek értékét és a smink erősségét kell csökkenteni, hogy alkalmi ruhaként is kiállja a próbát!

Tothemese nehéz selyemből és csipkéből varrott, zárt, de mégis bámulatosan szellős kreációja  szakít a hagyományos menyasszonyi ruhák látványával.

 

Ruhája decens, meghökkentő, és őrülten nőies, köszönhetően a sokat sejtető csipke betéteknek.  Ez a kétrészes dizájner ruha az esküvő után akár átalakítva, akár eredeti formájában is alkalmi darab marad.
 

A kislányok valami olyasmi menyasszonyi ruháról álmodnak, mint amilyet Lutra alkotott: vakítóan fehér, sellő fazonú, földig érő, csupa csipke... aztán megnőnek és sokan valóra is váltják a gyerekkori álmaik eme képviselőjét.

 

 

 

Panna333 fehér, rózsával díszített nyári ruhája azoknak való, akik két legyet szeretnének ütni egy csapásra: romantikus és bájos viselet koktélpartikhoz vagy nyáresti színházhoz, megfelelő hajdísszel, kiegészítőkkel és ékszerekkel pedig egyszerű, viselője természetes szépségét érvényesülni engedő menyasszonyi ruha.
Néha a gólya előbb kopogtat be, mintsem a frigy megköttetett volna: Nicoledesign kismamáknak készült menyasszonyi ruhája azonban szuperül fest a pocakon!

Az alternatív esküvők híveinek, aki szeretnék, ha egybekelésük napja kifejezetten egzotikus külsőségekkel bírna, íme egy egyedi tervezésű indiai szárianyagból varrt öltözet, amiben keleti királynőként fest a menyasszony! IamYvett taft, muszlim és selyem felhasználásával varrta ezt a kifutón is szerepelt darabot.

 

 

Egy csipkés, könyékig érő kesztyű minden hölgyből dámát farag, és egy sima fehér ruhának is esküvői jelleget kölcsönöz. Miért is mondanánk le erről a tetszetős-trükkös kiegészítőről? A képen látható darabot Heidy3 készítette. 

 


Az öltözék egyik legfontosabb szereplője a jól megválasztott cipő: azok, akiknek a munkahelyén vagy mindennapjaihoz nem szükséges az elegáns megjelenés, hajlamosak megfeledkezni a megfelelő lábbeliről. A döntésnél figyelembe kell venni, hogy a szín, anyag és díszítés vajon passzol-e a viselt ruhához...

... és a sarok nagysága a vőlegény magasságához. Magas, tűsarkú cipőhöz nem szokott hölgyeknek nem kell lemondaniuk a kényelmes lapos sarkú, alkalmi, és garantáltan egyedi díszítésű topánokról.

 

A bemutatott két cipő MBTimi műhelyéből került ki.

Minden megvan a menyasszonyi öltözékhez? Valami régi (a nagyi karkötője, kipipálva), valami új (haha, az egész ruha új, kipipálva), valami kölcsönkapott (a barátnő hullámcsatja megteszi, kipipálva), valami kék – hopp, a valami kék nem kimaradt? Ha már csak ez a valami kékség hiányzik a nagy nap öltözetéhez, az legyen valami édes, szexi, titkos huncutság: Lolli combfixe csak a szoknya alól, a nászéjszakán fog előkerülni – biztosítva, hogy az újdonsült férj végleg rabul essen az asszonyka bájainak!

A menyasszony készen áll, most lássuk a násznép hölgytagjait! Magától értetődően az udvarhölgyeknek is lélegzetelállítóan szépnek kell lenniük ezen az nagy napon, különösen, ha még keresik a szerelmet: hátha a lagzin ismerkednek meg a hercegükkel!

 

Brokat rokokó kabátkája elegáns, extravagáns, különleges – úgy vonzza a tekintetet, mint a mágnes, hangsúlyos darabja lesz az öltözéknek.

Violadesign szatén, alakot követő, széles fekete masnival hangsúlyozott kisestélyije örökzöld, ugyanakkor fiatalos és picit szemtelen darab.

 

Az egyszerű, mégis figyelemfelkeltő ruha emellett végtelenül kényelmes, és anélkül is hatásos, hogy flancolással  vádolhatnák a viselőjét.


A násznép vitathatatlanul üde színfoltjai a puccba vágott cuki kislányok, akik lubickolnak a minihercegnői szerepükben!

 

Nedinet Fehér organza ruha szettje nem fukarkodik a részletekkel, igazi habcsók-jellegű, édes maskara, öntudatos kis hölgyikéknek. 

Az igazi örökmozgóknak azonban egyszerűbb, játékosabb kislányruha dukál, hogy szabadon futkoshassanak a lagzi alatt.

 

Czetka11 ezüstös szürke húzott ruhácskája éppúgy megállja a helyét koszorúslány viseletként, mint ünneplő ruhaként.