Meska blog

Fonódó technikák: a tűnemezelés titkai

2021. május 03. - Szerző:

DeliagaCreative

Az alkotás egy meditatív tevékenység. Tükrözi az alkotó lélekfejlődését, s ezt sugározza a külvilág felé. Amelyik alkotás közel áll hozzánk, az olyan értékeket közvetít nekünk, melyek által inspirálódhatunk. A technikai tudás mellett lélekben is fejlődünk, míg eljutunk a "végtermékig".

Tovább a bejegyzéshez

Mitől eredeti egy kékfestő anyag?

2020. november 16. - Szerző:

tolnaikekfesto

Napjainkban kevés szó esik róla,de egyre több régi mesterséget képviselő kézművesnek akad gondja a hamisítványokkal. Azokkal a termékekkel amik külsőleg talán hasonlítanak az eredetihez,de minőségében, elkészítés módjában nincs közük egymáshoz. 7.generációs kékfestőként szeretném bemutatni a hagyományos kékfestés folyamatát, amely a családunknak nem csak egy mesterség,ez az életünk, minden centiméter anyag saját kézzel, szívvel-lélekkel készül!

Tovább a bejegyzéshez

Adassék meg gyermekeinknek is!

2019. szeptember 17. - Szerző:

pottomfolt

"Hogy a mesterségek mind helyreálljanak, A békesség alatt virágozhassanak…" /Csokonai/

Tovább a bejegyzéshez

Süthető gyurma – millefiori technika

2019. január 07. - Szerző:

BijouM

Fiatalnak-öregnek egyaránt örömteli időtöltést jelent, ha egy jól formázható, modell-masszából valami szépet és hasznosat készíthet, amit azután egy egyszerű keményítési eljárással - sütőben sütéssel - forma- és színtartóvá tehet.

Tovább a bejegyzéshez

Mi lapul a „varrász” varródobozában? 2.

2018. december 28. - Szerző:

Jam81

A cikk első részében az alapanyagokról, a mérésről, a jelölésről és a vágóeszközökről volt szó. De ezzel még nem teljes a "varrászdoboz"...

Tovább a bejegyzéshez

"Ki van a fonal másik végén!?"

2018. december 03. - Szerző:

Renigurumi

Sokan feltették már a kérdést, hogy mi is az amigurumi? Akik már tudják, azok elsőre biztos meglepődtek azon, hogy mit takar ez a szó. Akik pedig még nem tudják, itt a ragyogó alkalom, hogy megismerkedjenek ezzel a kézműves technikával.

Tovább a bejegyzéshez

Fából...? Akár a Holdat is!

2018. december 02. - Szerző:

Rodizto

A LUNA medál elkészítési folyamatait, fogásait szeretném leírni pár jó tanáccsal kiegészítve.

Tovább a bejegyzéshez

Textilvirág-nevelde a táskakertben - Műhelytitkok

2018. december 01. - Szerző:

gubolyka

Textilek, cérna, fémkellékek, több ezer öltés, és a végeredmény: egy táska! Amikor ránézek egy kész darabra, vagy böngészek a Meskán és az interneten, sokszor megcsodálom, hogy az alapanyagokból mi minden születhet az ember keze által. Ebből kiindulva arra gondoltam, hogy pici betekintést adok arról, mi is zajlik a színfalak mögött. Tartsatok velem!

Tovább a bejegyzéshez

Akik tűzzel vésnek

2018. november 29. - Szerző:

Revans

A gravírozás (finom marási eljárás) és pirogravírozás (tűzírás) legfőképp díszítő technikák, de számtalan egyéb hasznos munkára is alkalmazhatók. A kézi díszítés nagy kézügyességet és pontosságot kíván, ezen kívül szükség van kitartásra és kreativitásra is.

Tovább a bejegyzéshez

Mondd el ékszerrel

2018. november 27. - Szerző:

VesztlFanni

Mutasd a nyakláncod - megmondom mi a kedvenc filmed! VesztlFanni filmes élményeit is ékszerekben dolgozza fel. Nézd meg, hogyan!

Tovább a bejegyzéshez
  • 1 / 5